kedd, október 4, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapWheelieRedding: A motor -és kerékpárverseny sok mindenben hasonlít

Redding: A motor -és kerékpárverseny sok mindenben hasonlít

A motorversenyzők nagy része a kerékpározást is előnyben részesíti szabadidejében. Nincs ezzel másképp Scott Redding sem, akinek saját csapata is van.

- Hirdetés -

SRCT – a Scott Redding Cycling Team rövidítése. Scott Redding, a BMW Motorrad gyári versenyzője a két kerék iránti szenvedélyének él a BMW M 1000 RR motorjának 999 köbcentiméteres gépével és a versenykerékpárjával egyaránt. A britnek nemcsak saját profi versenycsapata van, az SCRT Muc-Off, hanem rendszeresen részt vesz angliai kerékpárversenyeken is, amikor ideje engedi. Redding számára ez tökéletes felkészülés a Superbike Világbajnokságra is.

A kerékpárversenyzés ideális a fizikai erőnlét fenntartására – és, ahogy Redding hangsúlyozza, a testsúly ellenőrzésében is segít: “Sokat kerékpározom, hogy a súlyomat kordában tartsam. Most három kilogrammal vagyok könnyebb, mint a szezon elején. Ez mind annak köszönhető, hogy bicikliztem, és több kalóriát égettem el, mint amennyit bevittem. Általánosságban elmondható, hogy ez jót tesz az egészségemnek, és élvezem.”

- Hirdetés -

Ez azonban csak az egyik pozitív hatás. Amellett, hogy segíti a kondícióját, a kerékpározás mentálisan is felkészíti őt a WSBK futamokra. “Amikor kerékpározom, a végsőkig feszegetem a határaimat” – mondta. “Amikor megyek versenyezni, és küzdök a motorral, a gumi csúszik, és kezdek elfáradni, akkor tudom, hogy még többet kell beleadnom. A kerékpárversenyeken annyi erőfeszítést teszek bele, hogy alig marad energiám. A motorversenyzésben valójában nem éred el a kimerültségnek ezt a szintjét, így most már mindig tudom, hogy az energiaszintem elég magas ahhoz, hogy befejezzem a versenyt, és egészen a célig harcoljak.”

A kerékpározás és a motorversenyek között sok hasonlóság van. Így a kerékpárversenyek tökéletes felkészülést jelentenek, ha a versenyzői készségekről van szó. Redding egyetért ezzel: “A Superbike-ban a gumik kímélésére kell gondolni. Egy kerékpárversenyen a lábaim kímélésére kell gondolnom. Az előzéshez is szükséged van némi versenyzői kézügyességre. Szóval véleményem szerint nagyon hasonló.”

Redding mindig magával viszi a versenybiciklijét – még a WorldSBK versenyeken is mindig megtalálható a teherautójában. Amikor a versenyhétvégére való utolsó előkészületekről van szó, a pályabejárásra is magával viszi a kerékpárját: “Ez lehetővé teszi számomra, hogy felismerjem a bukkanókat, hogy milyen ívek állnak rendelkezésre, milyen az aszfalt, például, hogy vannak-e különböző aszfaltfajták, és hogy esetleg más íveket kell-e választanom, hogy elkerüljek néhány bukkanót a pályán.” Ezeket az információkat aztán hasznosítja, amikor elindul a BMW M 1000 RR-rel.

A Donington Parkban megrendezett WorldSBK fordzlón Redding, az SRCT Muc-Off csapata és a BMW által biztosított csapattámogató autó együtt ment ki a pályára. Elkísérte őket a Global Cycling Network, a világ legnagyobb online kerékpárverseny-csatornája. Azért voltak ott, hogy egy dokumentumfilmet forgassanak, amely a kerékpárversenyzés és a motorversenyzés közötti párhuzamokat emeli ki, és amelyben Redding részletesen beszámol a sportág iránti rajongásáról.