back to top
2024. május 04. 01:55
KezdőlapMoto3David Muñoz jövőre is a BOÉ csapatnál versenyez

David Muñoz jövőre is a BOÉ csapatnál versenyez

A világbajnoki újonc David Muñoz továbbra is szenzációt okoz a MotoGP paddockban. Spielbergi mérlege: szerződéshosszabbítás a BOÉ-val, a második dobogó és egy nagy bók Jorge Lorenzótól.

David Muñoz május 15-én ünnepelte 16. születésnapját, így csak Mugellóban mutatkozott be a világbajnoki mezőnyben. A Red Bull MotoGP Rookies Cup 2021-es összesített második helyezettje debütálásakor rögtön a 11. hellyel nyűgözte le a mezőnyt. Alig egy héttel később Montemelóban, második világbajnoki futamán a dobogóra a dobogó második fokára léphetett fel.

Spielbergben a harmadik helyen végzett, amivel másodszor állhatott fel a dobogóra – mindössze hatodik versenyén a Moto3-as világbajnokságban. Nem csak ezért volt teljes siker a versenyhétvége a versenyző számára: A BOÉ Motorsport bejelentette, hogy szerződést hosszabbított Muñozzal a 2023-as szezonra.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a BOÉ Motorsport csapatánál folytathatom. Már a kezdetektől fogva egy család tagjának éreztem magam, és nagyra értékelem a bizalmat, amit az első pillanattól kezdve éreznek velem szemben” – hangsúlyozta a fiatal spanyol, aki az eddigi sikerekre szeretne építeni. „Szeretnék köszönetet mondani az egész csapatnak mindenért, különösen José Ángel Gutiérrez Boé-nak, hogy egy újabb évben számítanak rám. Alig várom, hogy továbbra is tanuljak és fejlődjek mindenkivel együtt.”

José Ángel Gutiérrez Boé csapatfőnök elmondta: „Mióta tavaly David mellett döntöttünk, tudtuk, hogy a tehetsége és a benne rejlő potenciál biztos befutóvá teszi őt. Ezt meg is mutatta, és nagyon elégedettek vagyunk a munkájával. Amióta csatlakozott hozzánk, együtt nőttünk fel, és úgy gondolom, hogy remek hangulatot visz a csapatba. Szeretnénk így folytatni és jövőre is együtt küzdeni a nagy célokért. Most folyamatosan azon kell gondolkodnunk, hogy mit tudunk javítani futamról futamra, hogy tovább erősödjünk.”

Az ötszörös világbajnok Jorge Lorenzo, aki a DAZN Spain szakértőjeként járt Spielbergben, David Muñozt is a nap hősének nevezte a Yamaha sztárja, Fabio Quartararo mellett.