2024. április 19. 15:57
KezdőlapWheelieDaniel Ricciardo Rossi 2008-as sisakját idézte fel Monzában

Daniel Ricciardo Rossi 2008-as sisakját idézte fel Monzában

Daniel Ricciardo nem mindennapi sisakfestéssel indult Monzában – Valentino Rossi tiszteletére 2008-as sisakját idézte meg.

2021-ben az ausztál Daniel Ricciardo nyerte a futamot Monzában. 2022-re egy különleges sisakfestéssel készült, nem más pályafutására emlékezve, mint Valentino Rossiéra. Az ausztrál „Méhészborz” nagyon izgatott volt a különleges sisak felfedésének pillanatában. Mondatait olaszul kezdte, ezzel hízelegve Vale rajongóinak:

„A versenynapra tartogattam ezt a sisakot, amellyel egy olasz motorversenyző-legenda, a megismételhetetlen Valentino Rossi előtt tisztelgek. Talán még sokan emlékeztek, hogy egy hasonló festést viselt Mugellóban 2008-ban. Nem tudom, hogy vagyok-e annyira szép, mint Valentino, de mindenképpen vicces. Izgatott vagyok, mert a negyedik helyről rajtolhatok. Remélem, így fog kinézni az arcom, amikor áthaladok a célvonalon.”

Sajnos nem így történt, hiszen az ausztrál nem tudott célba érni a versenyen. Sisakfestése azonban minden Valentino Rossi szurkoló szívét megdobogtatta.

Íme Valentino Rossi 2008-as sisakja: 
Valentino Rossi 2008
Fotó: MotoGP Media

És Ricciardóé: