2024. április 25. 03:37
KezdőlapMotoGPHivatalos, de nem meglepő: Marini marad a Mooney VR46-nál

Hivatalos, de nem meglepő: Marini marad a Mooney VR46-nál

Senki sem kételkedett benne, de most a Mooney VR46 Racing Team hivatalosan is megerősítette: Luca Marini a 2023-as MotoGP-szezonban Marco Bezzecchi mellett a Rossi-csapat színeiben fog versenyezni továbbra is.

Múlt csütörtökön a VR46 bejelentette, hogy Marco Bezzecchi már alá is írta kétéves, 2023 végéig szóló szerződését. Ezt követte hétfőn csapattársa, Luca Marini bebiztosítása, aki az utóbbi időben zsinórban három  Top5-ös eredményt ért el, de – „Bezzel” ellentétben – még mindig vár az első MotoGP-pódiumára.

„Nagy örömmel jelentem be, hogy 2023-ig meghosszabbítottam a szerződésemet a Mooney VR46 Racing Team-mel” – hangsúlyozta a 25 éves Marini.

„Fontos, hogy folytonosságot biztosítsunk a csapatnak és a Ducatival közös projektnek. Mi egy újonc csapat vagyunk, ez az első évünk, amikor mindannyian együtt dolgozunk. Folytatjuk ezt a munkamódszert, hogy idén és a jövőben is élvezhessük az eredményeinket a bátyámmal együtt, akinek köszönöm ezt a lehetőséget, ahogyan az Akadémiának is, aminek tagjai mindig mellettem álltak.”

„A cél az, hogy a lehető legjobban fejezzük be a jelenlegi szezont, és jövő januártól erősen folytassuk: Minden versenyen olyan helyezésekért akarunk küzdeni, amelyek számítanak – a dobogóért és a győzelemért -, és szeretnénk beleszólni a legjobb független csapat címéért folytatott küzdelembe.”