2022. december 01. 18:26
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapWheelieValentino Rossi egy hatodik hellyel zárta a szezont

Valentino Rossi egy hatodik hellyel zárta a szezont

- Hirdetés -

A GT World Challenge Europe szezonzáróján, a barcelonai pályán Valentino Rossi ismét jó eredményt könyvelhetett el csapattársaival, Frédéric Vervisch-sel és Nico Müllerrel együtt.

Valentino Rossi első teljes szezonja az autóversenyzésben véget ért. A Circuit de Barcelona-Catalunya pályán, amelyet Rossi a MotoGP-ből ismer, a GT World Challenge Europe befejezte a 2022-es szezont. Valentino és két csapattársa, a belga Frédéric Vervisch és a svájci Nico Müller pedig a Team WRT 585 lóerős Audi R8 LMS GT3 evo II-jével ismét a hatodik helyen végzett.

Vasárnap délelőtt először a kvalifikációra került sor. A sorozatban ez három szakaszra van osztva, amelyek mindegyikén autónként egy-egy versenyző indul. A végén az egyes versenyzők legjobb idejéből átlagot számolnak, amely alapján meghatározzák a rajtrácsot. Rossi/Vervisch/Müller 1:45,073 perces kombinált időt értek el, ami a tizenkettedik helyet jelentette. A pole pozíciót egy Ferrari szerezte meg 1:44.558 perccel.

- Hirdetés -

Akárcsak a legutóbbi Endurance versenyen, szeptember elején Hockenheimben, ismét Rossi kapta a megtiszteltetést, hogy a trióból elsőként induljon. A viharos rajtfázisban a 43 éves versenyző nem teljesített rosszul. Két pozíciót javított, és az első kört az első tízben fejezte be. Ezt követően kilencedik helyért küzdött, de nem jött össze az előzés.

- Hirdetés -

Rossi jó munkát végzett, és bizonyítani tudta kvalitásait. Alig egy óra elteltével Nico Müller vette át az Audi vezetését. A svájci még egy helyet javított, mielőtt Vervisch az utolsó szakaszra beült az Audiba. Az Audi Sport hivatalos pilótája a hatodik helyre tudott előrelépni. A győzelmet Klaus Bachler, Alessio Picariello és Matteo Cairoli szerezte meg a Dinamic Motorsport Porsche 911 GT3 R-rel, akik a második rajtkockából indultak.

Valentino Rossi számára tehát a GT World Challenge első teljes szezonja egy újabb élmezőnybeli eredménnyel zárult. Mind a sprintfutamokon, mind az endurance formátumban a legjobb idei eredménye egy ötödik hely volt az ex-MotoGP versenyző számára. Rossi gyorsan tanult a szezon során, és megállta a helyét a profik között. Ez az elmúlt években nem minden motorosnak sikerült az autóversenyzésben. Így a szezon során nyújtott teljesítménye abszolút figyelemre méltónak értékelhető. Minden valószínűség szerint Rossi 2023-ban ismét a GT World Challenge Europe-ban fog versenyezni, és valószínűleg szintén a Team WRT színeiben indul. A végleges megerősítés azonban még várat magára.