2024. április 20. 18:27
KezdőlapMotoGPBezzecchi: Büntetés nélkül se lett volna sokkal jobb az eredmény

Bezzecchi: Büntetés nélkül se lett volna sokkal jobb az eredmény

A pole pozíció után Marco Bezzecchi pont nélkül távozott Buriramból. A Mooney VR46-os csapat Ducati-pilótája kiszabott büntetés miatt veszítette el a vezetést, ami miatt csak a fejét rázta.

A Mooney VR46 Team versenyzője, Marco Bezzecchi jó formában volt a burirami versenyen. A MotoGP újonca szombaton meglepetésre megszerezte első pole pozícióját a királykategóriában. Az FP4-ben, amely köztudottan versenyszimulációként szolgál a versenyzők számára, Bezzecchi a 3. helyen zárt.

Bezzecchi a rajtnál jól jött el, azonban az első kanyar előtt összeütközött márkatársával, Jorge Martínnal. „Jó rajtot vettem, de Martín túl közel került hozzám a kanyar előtt, ezért szélesre kellett mennem” – jellemezte a helyzetet a 23 éves versenyző.

Bezzecchi nem hagyta magát kizökkenteni, és az első három körön át vezette a mezőnyt. A versenybírók azonban végül közölték vele, hogy egy pozíciót vissza kell adnia. Az ok, hogy Bezzecchi nem vesztett elég időt az 1-es kanyarban zajló esetben, így előnyre tett szert. „A büntetés teljesen érthetetlen” – morogta a dühös olasz a verseny után. „Martín mind az egyenesben, mind a kanyarban hozzám ért, és ennek következtében szélesre mentem. De én megkaptam a büntetést, ő pedig nem.”

A büntetés letöltése után Bezzecchi a második helyre állt be Jack Miller mögött. Azonban nem tudta tartani az élen haladók tempóját, és a verseny előrehaladtával egyre több pozíciót veszített. A 14. körben a Ducati versenyzője végül a pontszerző helyen kívülre került, és a 16. helyen haladt át a célvonalon.

„Amikor a pálya igazán vizes volt, nagyon gyors voltam, és jól éreztem magam. A büntetés azonban egy kicsit kizökkentett a ritmusból, és amikor a pálya szárazabbá vált, egyre rosszabbul éreztem magam a motoron. Gyakrabban vesztettem el az első kereket, és nem volt önbizalmam. Nem akartam bukni és eldobni egy jó hétvégét” magyarázta Bezzecchi a teljesítménye visszaesését. „A büntetés nélkül sem lett volna sokkal másabb az eredmény.”