2024. április 24. 00:20
KezdőlapMotoGPViñales elégedett a hetedik hellyel

Viñales elégedett a hetedik hellyel

Az Aprilia versenyzője, Maverick Viñales számára vasárnap jobbra fordult a kocka. Ugyanis egy katasztrofális thaiföldi edzés után vasárnap az esős versenyen jobban tudott teljesíteni.

Maverick Viñales a vasárnapi 25 körös futamot Buriramban a hetedik helyen fejezte be. A spanyolnak egész hétvégén gondjai voltak szárazon. De mivel a vasárnapi eső teljesen felforgatta a körülményeket, jó eredményt tudott elérni.

Miután a 17. rajtkockából indult, Viñales apránként lépett előre, végül a hetedik helyet szerezte meg.

„Jól éreztem magam a motoron. Itt Thaiföldön még egy kicsit jobban is, mint egy hete Japánban az esőben” – számolt be a spanyol. „Elkezdtem kihasználni a motor adottságait. Nagyon érdekes számunkra, hogy vizes pályán nincsenek olyan problémáim, mint szárazon. Például a kanyarvétel sokkal jobban működik. Tanulnunk kell belőle és meg kell értenünk.”

A 27 éves versenyző ezután elégedetten hozzátette: „Szerencsénk volt, hogy esett az eső, bár a bemelegítésen jól dolgoztam és jó volt a ritmusom. De szárazon nem lettem volna elég erős ahhoz, hogy ilyen eredményt érjek el. Ha az élről indulunk, akár egy top5-ös eredményt is elérhettünk volna vizes pályán. Az nagyon jó eredmény lett volna.”

„Számomra fontos, hogy esőben is érezzem az önbizalmat, mert általában sosem voltam jó vizes körülmények között. Ezzel a motorral nagyon erős tudok lenni.”