2024. április 25. 10:51
KezdőlapMotoGPQuartararo bezárkózott a thaiföldi futam után

Quartararo bezárkózott a thaiföldi futam után

Fabio Quartararo számára a thaiföldi verseny minden bizonnyal a feledhető kategóriába esik. Előnye 2 pontra csökkent a tabellán.

Quartararo a futam után nem volt hajlandó interjúkra. A csapat sajtóközleménye a következőket írta. „Az eső a legrosszabbkor jött számunkra. Nem sok időnk volt arra, hogy vizes pályán menjünk – mindössze néhány percünk. A verseny első körei nagyon nehezek voltak. Az első kanyarban Jack szélesre szorított. Ezután csak rosszabb lett. Próbáltam jó érzéseket szerezni, de a 4-es kanyarban volt egy necces pillanatom. A látási viszonyok nagyon rosszak voltak. Sajnálom a thaiföldi szurkolókat. Reméltem, hogy egy jobb versenyt tudok előttük futni. Van elképzelésünk arról, hogy miért voltak ilyen nehézségeim, de tovább kell elemeznünk, hogy a jövőben javulni tudjunk. Megpróbálunk majd erősebben visszatérni Ausztráliában.”

Massimo Meregalli, a Monster Energy Yamaha MotoGP csapatfőnöke is nyilatkozott utólag a burirami sikertelen versenynapról. „Nyilvánvalóan nem a terv szerint alakult. Fabio annyira feldúlt és frusztrált volt, hogy a verseny után egyenesen a kamionjába rohant. Nem tudtunk beszélni vele, ennek megfelelően nem könnyű megmondani, hogy mi történt anélkül, hogy hallanánk róla” – mondta az olasz. „Természetesen ez a verseny mindenkinek nagyon nehéz volt, mert senki sem volt még kint vizes pályán korábban.

„Indonéziában ugyanez volt a helyzet, de ott nagyon jól tudtunk teljesíteni a versenyen” – mutatott rá, utalva a márciusi mandalikai MotoGP forduló második helyére. „Sajnos ezen a versenyen ennek az ellenkezője történt. Számunkra nem tiszta az ok, és időre van szükségünk, hogy megértsük. Talán azért, mert a tapadás sokkal kisebb volt a Mandalikához képest. Azt mondanám, hogy ez az egyik fő ok.”