2024. március 29. 07:19
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Az eső mentett meg

Marc Márquez: Az eső mentett meg

Marc Márquez elégedett volt az ötödik hellyel egy „szolid verseny” után Buriramban. Csak úgy ujjongtak a szurkolók a spanyol láttán.

„Szilárd verseny volt, kicsit olyan, mint Motegiben. Nyugodtan kezdtem, lépésről lépésre megtaláltam a ritmust, és jól felmelegítettem a gumikat. Az én szempontomból most így kell versenyeznem, még akkor is, ha az első öt körben talán többet kockáztathattam volna. Így aztán megtaláltam a ritmusomat, és apránként egyre gyorsabb lettem. Az előzéshez sokkal, de sokkal gyorsabbnak kell lenned, így könnyebb volt, hogy a Ducati-pilóták mögött voltam. Utolértem Peccót, de nem találtam olyan helyet, ahol meg tudtam volna előzni. Ettől eltekintve nagyon elégedett vagyok a hétvégémmel.”

„Az esős körülmények mentették meg ma az életemet.” – ismerte el a 29 éves spanyol.

„Ez volt az első olyan hétvége, amikor az FP1-től kezdve teljes támadásba lendültem. Mint láthattátok, agresszívan motoroztam. Azonban vasárnap felkeltem, és úgy éreztem, hogy elakadtam. A karom nagyon merev volt, és a bemelegítésnél szörnyű érzés volt. Keményen dolgoztunk a klinikán, és aztán a versenyen már jól tudtam motorozni. A fizikai állapot nem korlátozott a versenyben.”

„Azonban nem szabad elfelejtenünk: Ez a rehabilitációs folyamat normális lépései közé tartozik, különösen akkor, ha a visszatérés után rögtön három versenyed van egymás után. Kicsit fáradt voltam, és ez azonnal látszott is rajtam. Azonban azt kell mondanom azonban, hogy a vizes pályán ez nem volt korlátozó tényező.”