2024. április 20. 02:30
KezdőlapWheelieA guadassuari pálya immár Jorge Martínez nevét viseli

A guadassuari pálya immár Jorge Martínez nevét viseli

Jorge Martínez a Valencia tartományban található Guadassuar pálya fő részvényese lett.

Korábban La Ribera pálya néven volt ismert, és néhány hónapja bezárt. Martíneznek az elképzelése, hogy felújítja és újranyitja azt, hogy segítsen a motorosok képzésében.

A korábbi versenyző és a Moto2 és Moto3 világbajnoki csapatok, valamint a JuniorGP és más alacsonyabb kategóriák jelenlegi tulajdonosa egy olyan partnerség élére áll, amelyben Juan Roig, a bankár Paul Gomero és az Ática csoport is részt vesz.

A teljes komplexum 350 000 négyzetmétert foglal el, és négy területre osztható: egy főpálya (2200m); egy gokartpálya (850m); egy földes pálya (1100m); valamint egy drift- és közúti autósiskola 18 000 méternyi aszfalttal.

Aspar nagyon örül a létesítménynek, amely tovább fogja támogatni a képzési terveit.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy újra elindíthatjuk ezt a projektet a Guadassuar pályán, ami nagyszerű lehetőség a sportágunknak. A pálya a fiatal tehetségek számára szolgál majd kiindulópontként, amellyel tovább bővíthetjük a valenciai és spanyol versenyzői állományt. Valencia tartományban van a legtöbb szurkolónk Spanyolországban, és szeretnénk továbbra is nagy örömet szerezni nekik a fiatal versenyzők támogatásával. Nekem személy szerint arról is szól, hogy visszatérjek a gyökereimhez, Guadassuarba, ahol 1979-ben az első versenyemen indultam, és  is vissza akarok adni mindent, amit ez a sport adott nekem a több mint 40 éves pályafutásom során.” – nyilatkozta Martínez.

Forrásmarca.com