2024. április 20. 14:21
KezdőlapWheelieValentino Rossi továbbra sem unatkozik

Valentino Rossi továbbra sem unatkozik

A MotoGP ikonja, Valentino Rossi a valenciai MotoGP-döntő után a sportautós pályafutása szempontjából fontos tesztre utazott.

Valentino Rossi volt az egyik sztárvendég a valenciai Ricardo Tormo pályán megrendezett MotoGP szezonzárón, és magával hozta párját, Francesca Sofia Novellót is. Rossi egyébként rendkívül jól kezdett első teljes szezonjában a GT World Challenge Europe-ban.

A kilencszeres motoros világbajnok ambíciói továbbra is égnek. Míg barátnője már Milánóban tartózkodik üzleti ügyben, az olasz egyenesen Valenciából utazott a Le Castellet-i Circuit Paul Ricardra. Ott már szerdán napirendre került a 43 éves versenyző számára az első hivatalos teszt 2023-ra.

A rövid barcelonai tesztvezetés után Rossi először ülhetett be újra a bravúros BMW M4 GT3-asba. Rossit barátja, Alberto Tebaldi kísérte el. Vale 2023-ban ezt a járművet fogja vezetni csapattársaival együtt. A dél-franciaországi teszten az olasz klasszis és a WRT csapata Vincent Vosse vezetésével szilárd, száraz körülményeket talált. Szintén Le Castellet-ben tartózkodott csapattársa, Maxime Martin.

Rossi egyik nagy célja, hogy részt vegyen a legendás Le Mans-i 24 órás versenyen. Mivel a BMW a 2024-es szezonban beszáll a sportkocsi-világbajnokságba, és WRT csapata a V8 LMDh autóval fog indulni, a MotoGP-legenda nagy reményeket fűz ehhez is, amit Valenciában meg is erősített.