2024. április 26. 14:07
KezdőlapWheelieMarini kezdett a legjobban Tavulliában

Marini kezdett a legjobban Tavulliában

Luca Marini nem csak a világ MotoGP pályáin nagyon gyors: a Mooney VR46 versenyzője  volt a leggyorsabb versenyző Valentino Rossi farmján a „100 km dei Campioni” első napján.

A motoros legenda, Valentino Rossi éves rendezvényén mind a 40 résztvevő felsorakozott a pályán pénteken. A kötelező fotók elkészítése után megkezdődtek a szokásos tárgyalások arról, hogy melyik versenyző kivel alkot egy párost a 100 km-es versenyen.

A tény az: a barátság, a kötődés és a verseny a legfontosabb. A meghíváson alapuló versenyen egyértelműen a szórakozás áll a középpontban.

Miután a párosok egymásra találtak, 12:30-kor kezdődött az edzés, valamint nem sokkal később a kvalifikáció.

Az első nap végén Luca Marini állt az élen. Rossi testvére így kommentálta a futamgyőzelmet:

„Azt hiszem, nyertem még egy sonkát és kolbászt, amit télen biztosan el fogok fogyasztani. De viccet félretéve, mindig nagyszerű érzés, hogy minden évben bizonyíthatom a gyorsaságomat. Az futam nagyon nehéz volt, de szombaton még élesebb küzdelemre számítok.”

Az ex-MotoGP-pilóta Andrea Dovizioso, aki szintén részt vesz a „100 km dei Campioni” versenyen, a „Sky Sport Italia”-nak elmondta:

„Különleges itt lenni. Először is azért, mert az ide járó emberek szenvedélyesek. Itt magunk között vagyunk, mint amikor még motokrosszoztam és motoroztam. Ez egyszerűen nagyon szórakoztató. Másodszor, itt vagyunk egy olyan pályán, amely egy paradicsom. Nincs még egy ilyen pálya a világon ebben a szakágban. Így amikor lehetőséged van edzeni és versenyezni, még ha a mezőny nagyon szoros is, akkor is nagyon szórakoztató. Akkor miért ne lehetnék ott?”

„Ezek a motorok valójában nem flat trackre készültek. Ezek tulajdonképpen átalakított motocross motorok. Ez tehát valóban egy újonnan bevezetett tudományág. Ez igazán nagyszerű, mert ezek kész gépek, amelyeken nem kell sokat módosítani. Egyszerűen csak működnek.”