2024. március 29. 03:20
KezdőlapWheelieA korábbi MotoGP menő és Superbike-világbajnok újra meghódítja a sivatagot

A korábbi MotoGP menő és Superbike-világbajnok újra meghódítja a sivatagot

Carlos Checa, a korábbi MotoGP-pilóta és 2011-es Superbike-világbajnok másodszor indul a Dakar-ralin. A katalán egy 450 lóerős Century Buggy-t fog vezetni.

Carlos Checa 1994 és 2007 között a GP-paddock állandó tagja volt. A spanyol összesen 24 dobogós helyet szerzett, de aztán átnyergelt a WorldSBK-ba, ahol 150 futamon 24 győzelmet ünnepelhetett.

A 2011-es Superbike-világbajnokság megnyerése után a spanyol a 2013-ban szögre akasztotta sisakját és bőrruháját. Checa azonban kalandor maradt és részt vett a Merzouga Rally-n egy enduro motorral.

A most 50 éves spanyol négy keréken is szántotta a terepet, amíg idén valóra nem váltotta álmát, és részt nem vett a Dakar-ralin. A különböző incidensek miatt Checa a 42. helyen végzett az összetettben.

Ez nem volt elég az ambiciózus Checa számára, így újra versenyezni fog a 2023-as Dakaron, amely december 31-én kezdődik. Ezúttal egy Century Buggy-t fog vezetni az Astara csapatban, amelyet egy Audi V6-os biturbó motor hajt.

„Csak ott akarok lenni, mert sok új dologgal érkezem: Másodpilóta, autó, csapat. Az idei debütálásom után több tapasztalatom van, és az a vágyam és szándékom, hogy sokkal jobb legyek, mint tavaly januárban. Remélem, hogy tanultam a tavalyi hibából, nem veszítem el a versenynapokat, és igazán élvezhetem a Dakart. Az a célom, hogy jó és eredményes legyek, és elégedett legyek a teljesítményemmel. Azért jöttem vissza, hogy tovább gyűjtsem a tapasztalatokat, amelyek lehetővé teszik, hogy javítsak az eredményeimen.” – kezdte Checa.

Checa navigátora Marc Sola lesz, aki 2016 óta versenyez a világ legnehezebb raliversenyén.

„Ismertem Marcot korábbról. A motorosok között mindig különleges harmónia van, ami fontos egy olyan eseményen, mint a Dakar. Jól kijövünk majd egymással, és remélem, hogy a lehető legjobbak leszünk. Nem merek konkrét pozíciót megnevezni, mert az ember mindig számít arra, hogy a riválisainak problémái lesznek. Ez olyan, mint a lottó.”