2024. április 26. 22:21
KezdőlapWheelieNéhányan már halottnak hitték, de visszatért az utakra a rendőrökből gúnyt űző...

Néhányan már halottnak hitték, de visszatért az utakra a rendőrökből gúnyt űző szellemlovas

A 2000-res évek elején egy svéd motoros megalapozta az igazi, életükre nemigen ügyelő kerékőrültek főszereplésével készült, vírusként terjedő videókat: ő a legendás Ghost Rider, azaz a szellemlovas.

2001-ben még nem léteztek közösségi hálózatok, és a legtöbb mobiltelefont csak telefonálásra és SMS küldésére használták. Ekkor született meg a Ghost Rider figurája, különösen a jól ismert Uppsala Run című videójának sugárzása után, amelyben a Suzuki GSXR 1000-es motorjával Stockholmból Uppsalába hajtott több mint 300 km/h-s sebességgel, és gúnyt űzött az őt utolérni próbáló rendőrautókból.

Ez az Uppsala Run volt a csírája annak a videósorozatnak, amelyet Ghost Rider elkezdett felvenni a barátaival; összesen hat kazettát. Az elsőt 2002-ben adták ki „The Final Ride” címmel, az utolsót pedig 2011-ben vették fel „6-66, what the fuck” címmel. A forgatókönyv mindegyiküknél ugyanaz volt: nagy sebesség, nagy teljesítmény (köztük egy több mint 500 lóerős Hayabusa). Illetve mindenekelőtt állandó kihívás a svéd hatóságoknak, akik képtelenek voltak levadászni a fantom motorost.

Ahogy telt az idő, Ghost Rider kilétére végül fény derült. Patrik Furstenhoff volt az, egy motorszerelő, aki akkor 43 éves volt.

Az elmúlt évtizedben a Ghost Rider figurája eltűnt. Egyesek szerint elege lett a sok adrenalinból, mások még azt hitték, hogy meghalt… de nem. Visszatért, méghozzá a 2023-as év kezdetére, méghozzá két videóval.

Ahogy 2001-ben, Ghost Rider ismét ellátogatott a svéd elnöki palotába GSX-R 1000 kormányán, és a svéd királyok rezidenciája előtt minden jelenlévőnek egy hangos burn-out-ot adott, majd megismételte híres Uppsala Run-ját, több mint 300 km/h sebességgel kihívva az autópálya forgalmát, nem törődve azzal, hogy centiméterekre megközelítse a többi járművet.

A Ghost Rider új videókat ígért, amelyek még idén elérhetőek lesznek a YouTube-csatornáján. Nem tudni, hogy az 55. életévét hamarosan betöltő Patrik Furstenhoff továbbra is eljátssza-e a motoros szerepét, vagy átadta a stafétabotot egy másik, fiatalabb, hozzá hasonlóan vakmerő pilótának. A Ghost Rider egyébként a visszatérése alkalmából az összes DVD-jét ingyenesen feltöltötte a YouTube-csatornájára.