2024. április 24. 13:37
KezdőlapWheelieMeglepnéd magad egy igazi csodamotorral - itt a lehetőség!

Meglepnéd magad egy igazi csodamotorral – itt a lehetőség!

Lassan úgy tűnik, itt az ideje, hogy híres versenymotorokat vásároljunk! A Silverstone Auctions most tette közzé a London Motorcycle Show katalógusát, amelyben olyan motorok szerepelnek, amelyekkel Guy Martin a TT-n és Colin Edwards a MotoGP-ben versenyzett!

Mindkét gépet az idei londoni motorkerékpár kiállításon árverezik el. Az árverés hivatalosan február 18-án, szombaton, brit idő szerint 1:30-kor kezdődik.

Guy Martin versenygépe:
A BSB és Isle of Man TT specifikációra épített Suzuki GSX-R1000-est Guy Martin és Steve Mercer vezette. A Man-szigeti TT-n használták, de Guy a Northwest 200-on és az Ulster Grand Prix-n is rajthoz állt vele. Állítólag az építési költsége 2013-ban 80 000 font körül volt, és a motor K-tech felfüggesztéssel, gyorskioldós lengőkarral, Yoshimura motorvezérléssel, valamint superbike-specifikus motorral büszkélkedhet. Irányárát 20 000 és 25 000 font között határozták meg – plusz a vételi felár és az áfa.

Colin Edwards versenygépe:
Ha egy kicsit egzotikusabb dologra vágysz, akkor egy igazi, versenyen használt MotoGP prototípust is a garázsodba tehetsz. Az FTR a 2013-as szezonra épült, mellyel a versenyző a világbajnoki tabella 14. helyén végzett. A motor olyan állapotban van, mint amilyenben az év utolsó fordulóján Valenciában végzett, és 2015 óta a jelenlegi tulajdonosa tulajdonában van, és mindig csak felvonulásokon és rendezvényeken használták. Nyilvánvaló, hogy az egykori MotoGP-motorok drága darabok, bár az FTR valójában elég jó ár-érték arányúnak tűnik, 35 000 és 40 000 font közötti becslést adtak rá.