2024. április 24. 16:12
KezdőlapWheelieÍgy köszöntötte a MotoGP a hölgyeket a jeles napon

Így köszöntötte a MotoGP a hölgyeket a jeles napon

A MotoGP egy speciális összeállítással köszöntötte a hölgyeket a Nemzetközi Nőnap alkalmából, és szedte egy csokorba a motorversenyzés világában tevékenykedő, inspiráló nőket, akik apró gondolatokat is megosztottak.

A motorversenyzés világa elsősorban a férfiakról szól, de számos női szakember, versenyző, riporter is jelen van a paddockban. A motogp.com a Nemzetközi Nőnap alkalmából egy összeállítást tett közzé, amivel a „gyengébbik” nem képviselőit köszöntötte.

Összeállításuk Nadia Padovani gondolataival kezdődött, aki a Gresini Racing tulajdonosa és csapatvezetője: „A többi nő támogatásával az erőm tovább tart.” A csapatvezető nagyszerű évet tudhat maga mögött alakulatával, hiszen Bastianini révén 4 alkalommal ünnepelhettek a dobogó legfelső fokán, amit további két második hely követett. 

Gresini
Enea Bastianini és Nadia Padovani Fotó: MotoGP Média

María Herrera, aki manapság a MotoE-világbajnokságon versenyez, hangsúlyozta, hogy helye van ebben a világban: „Azért vagyok része ennek a környezetnek, mert méltó vagyok rá. Ha nem lennék az, akkor valami mást csinálnék.” Herrera a 2022-es évben egy nagyon különleges projektben is részt vett, hiszen a Moto3 aragóniai nagydíjhétvégéjén egy csak nőkből álló csapattal állt rajthoz.

Csak csajok – Maria Herrera és Aragon

Ezután az Ezpeleta-család hölgy tagjának, Anának a gondolatai következtek, aki a Dorna tehetségfejlesztési igazgatójaként tevékenykedik. „Többen azok közül, akikkel együtt dolgozom, ismernek engem gyerekkorom óta és megelégedéssel tölt el, hogy mindig tiszteletben tartották és odafigyeltek a véleményemre.” 

BTC megállapodás - Ana Ezpelata és Stuart Higgs
Ana Ezpeleta a jobb oldalon Fotó: British Talent Cup

Eve Scheer, a Servus TV újságírója a mai 13-14 éves generációról mondta el a véleményét, akik lenyűgözik őt. „Elképesztő, hogy milyen felkészültséggel rendelkeznek a mai 13-14 éves lányok. Ők már tudják, hogy milyen szerepet akarnak játszani, és hogyan érik el azt, inspiráció és motiváció forrása. „

Viszonylag ritkán fordul elő, amikor egy női munkatárs mérnökként tevékenykedik a motorsport világában, de erre is van számos példa. Patricia Pacheco a SIC58 csapat telemetria mérnöke. Nyilvánvalóan sokan példaképként tekintenek rá. „Tudván, hogy lányok példaképnek tekintenek, büszkeséggel tölt el.” – fejezte ki gondolatait.

Patricia Pacheco
Patricia Pacheco munka közben Fotó: MotoGP Media

Nem ő az egyetlen nő, aki nagyon fontos szerepet tölt be egy csapat életében. Elena De Cia az Aprilánál az elektronikus vezérlési stratégiák kidolgozásáért és fejlesztéséért felelős vezető. „Soha nem volt részem hátrányos megkülönböztetésben, mert amikor technikai szempontokról kezdünk beszélni, a kulturális és nemi korlátok eltűnnek.”

Andrea Coleman, aki a „Two Wheels for Life” alapítvány vezérigazgatója, tudja, mi jelent inspirációt. „Néha az élet kihívásokkal teli helyzet elé állít, de az életben maradás ténye értékes. A művészet, akárcsak a sport, a zene vagy a könyvek, nagyszerű inspirációt jelenthet az előrehaladáshoz.”

Isabelle Lariviere a FIM Kommunikációs vezetője: „Kívánom mindenkinek, hogy legyen ereje legyőzni és feszegetni a határait, legyen kíváncsi és ne féljen, mert végül is, amikor elbukunk vagy hibázunk, akkor tanulunk és így fejlődünk.”