2024. április 26. 03:27
KezdőlapWheelieRossi új szintre emelte kapcsolatát rajongóival, ezúttal virtuálisan (videó)

Rossi új szintre emelte kapcsolatát rajongóival, ezúttal virtuálisan (videó)

A MotoGP legendája, Valentino Rossi kibővítette birodalmát, és saját videojátékot indított. A virtuális világban a játékosok szórakoztató módon ismerkedhetnek meg a versenyzéssel.

Valentino Rossi még a 2021-es szezon végén bekövetkező MotoGP-s visszavonulása után is rendszeresen a címlapokra kerül. Az olasz a saját „VR46” márkájával nemcsak MotoGP-csapatot és merchandise-sorozatot, hanem a „VR46 Metaverse”-t is üzemelteti. Ez a cég a VR46 márka fejlesztésével foglalkozik digitális térben.

A kilencszeres világbajnokkal együttműködve a VR46 Metaverse létrehozott egy virtuális világot a Roblox online játékplatformon, „Moto Island ─ The Official Valentino Rossi Experience” néven. Ez az online több résztvevős játék célja, hogy összekapcsolja a rajongókat a világ minden tájáról.

A Moto Island egy nyitott világ városokkal, tájakkal, tengerparti utakkal, erdőkkel és versenypályákkal, ahol akár 30 versenyző is megmérkőzhet. A több ezer vizuális és teljesítménybeli fejlesztéssel ellátott motorok mellett a felhasználók olyan személyre szabott tartalmak közül is választhatnak, mint a bőrruhák, sisakok és még sok más. A játék célja, hogy hitelesen közvetítse a játékosok számára a motorsport versenyszellemét.

„A Moto Islanddel szeretnénk új szintre emelni ezt a sportot, és minden játékosnak szórakoztató és magas színvonalú élményt nyújtani. A rajongóimmal való interakció és kommunikáció mindig is fontos szempont volt a karrieremben. Izgalmas, hogy ezt most a Robloxon keresztül a fiatalabb generációkkal is megtehetem.” – mondta Valentino Rossi legújabb projektjéről, szavait a SPEEDWEEK.com idézi.

A Moto Islandet az elkövetkező hónapokban folyamatosan fejlesztik és frissítik, hogy vadonatúj tartalmakkal és eseményekkel növeljék a játék izgalmát.