back to top
2024. május 03. 03:39
KezdőlapMotoGPMir: „8 Ducati…”

Mir: „8 Ducati…”

Joan Mir úgy érzi, teljesen felborulnak majd az erőviszonyok 2022-ben, mivel nem tartja igazságosnak, hogy 8 Ducati szerepel majd a rajtrácson.

A fiatal spanyol kissé ideges amiatt, mi vár rájuk az idei szezonban, emellett szerződéséről is beszélt. Elmondása szerint nem siet a döntéssel.

Mir szavait a Speedweek.com idézi:
„Ha a motorok potenciálját nézem, versenyzőként úgy gondolom, hogy ez nem fair. 8 motor igaz nem a fele a rajtrácsnak, de majdnem az. Egy bajnokságban, ahol 6 gyártó képviselteti magát, ez elég furcsa. Az időmérő edzésekkel az utóbbi évben is elég sok problémánk volt, és így még nehezebb lesz megszerezni nem csak egy győzelmet, hanem egy Q2-es pozíciót is. A Ducatinál hihetetlen potenciál működik. Nagyon nehéz lesz számunkra, ha nem tudunk fejlődni. Ez nagyon aggaszt, bár nem csak a Ducati, az Aprilia is hatalmas lépést tett előre. Tavaly ha megpróbáltunk megelőzni egy Ducatit, az első abroncs mindig túlmelegedett, ezáltal egyre rosszabb lett a motor.”

A 24 éves spanyolt szerződéshosszabbításáról is megkérdezték:
„Még várnunk kell egy kicsit, a dolgok még változhatnak, de előfordulhat, hogy nem fognak. Esetemben szeretnék még várni, mert ha egy nagy név lesz kiválasztva, minden összekavarodhat” jegyezte meg Mir, hiszen már a Repsol Hondával is hírbe hozták.

Fotó: Joan Mir Official Twitter