2024. április 19. 00:41
KezdőlapSuperbikeRetró színekbe öltözik a Honda a Brit Bajnokságban

Retró színekbe öltözik a Honda a Brit Bajnokságban

30 éve jelent meg a piacon Honda superbike motorja, a Fireblade. Az évforduló tiszteletére az akkori színeket veszi fel a brit különítmény.

Jelenleg a csapatbemutatók időszakát éljük: főleg a MotoGP-ben leplezik le egyre-másra a 2022-es festéseiket az alakulatok, de más sorozatokban is tartanak prezentációkat. Ugyanígy tett a Honda Racing UK is, amely a Brit Superbike Bajnokságban, valamint a nagyobb utcai versenyekben érintett.
A lelkes motorrajongók szíve joggal melegedhet az idei dizájn láttán: 2022-ben az idén 30 éves jubileumát ünneplő Fireblade eredeti, 1992-es festésére hajazó színeket öltenek magukra a CBR 1000 RR-R-esek.

A Havier Beltran vezette csapat tavaly a VB-hez hasonlóan a piros-kék HRC festésben pompázott, idén viszont az eredeti Fireblade-hez hasonlóan a fehér lesz a domináns, némi kékkel és pirossal.

Az istálló négy versenyzőt fog indítani a 2022-es Brit Superbike Bajnokságban – bár nincs változás, mivel már tavaly is mind a négyen ugyanitt versenyeztek. Az északír Glenn Irwin egy futamgyőzelmet és további három dobogós helyet is szerzett tavaly, amivel a Rájátszásba is bejutott; a két japán versenyző, Takumi Takahashi és Ryo Mizuno azonban egyszer sem végeztek a top10-ben. Melléjük érkezik a tavalyi Brit Superstock1000 bajnok, az angol Tom Neave.

Ahogyan pedig korábban megírtuk: az istálló a két legnagyobb utcai versenyen, a NorthWest 200-on és a Man-szigeti TT-n is jelen lesz az ezres géposztályban. Az egyik versenyzőjük a fent említett Glenn Irwin lesz, másikuk pedig az élő legenda, az idén 50 éves John McGuinness.
A retró színek mellett a csapat pedig bejelentette az új főszponzorát, az ismert olaj-és kenőanyagmárka Motult is egyúttal (lásd nyitóképünkön).

Az istálló idei első éles bevetése a március 25-27-i első hivatalos Brit Superbike Teszt lesz Snettertonban, a szezon pedig április 15-17-én indul Silverstoneban.
Tekintsétek meg a bemutatón készített fotókat:

Fotó: Honda Racing UK, Wikipedia