2024. március 29. 01:34
KezdőlapMotoGPMarc Marquez: „A sebesség megvan, és ez megnyugtató”

Marc Marquez: „A sebesség megvan, és ez megnyugtató”

A 28 éves spanyol, Marc Marquez két bukást is elszenvedett a sepangi teszt szombati napján, de nagyon örül, hogy fizikailag jól bírja a terhelést, a motor pedig nedves és száraz aszfalton is beváltja a hozzá fűzött reményeket.

A Repsol Honda versenyzője október vége óta most ült először az RC213V-n. A sepangi teszten való részvétele kétséges volt, mivel heteken keresztül küzdött kettős látással, végül orvosa két héttel ezelőtt engedélyezte, hogy Marquez motorra üljön.

„Elmondhatom, hogy hasonlóan jó állapotban vagyok, mint 2018/2019 telén.” – kezdi Marquez , szavait a Speedweek.com idézi – „Jól érzem magam, de a valódi fizikai edzést csak két hete tudtam elkezdeni. A tegnapi napom egész jól sikerült, ahogy a ma reggelem is. (Szombati és vasárnapi tesztnapokat említi – a szerk.) Amikor húztam a gázt, értékelhető teljesítményt tudtam nyújtani. Viszont az, hogy egész nap a pályán körözzek és egy konstans pozíciót tartsak, az még nem lehetséges számomra. Gyorsan menni, rendesen húzni a gázt nem megy még hosszú távon. Az volt a terv pedig, hogy egész nap a pályán leszek, de délelőtt kértem a csapatot, hogy korán fejezzük be. Tartottam egy hosszabb szünetet, majd délután ismét a pályára gurultam, de délután eleredt az eső, így abba kellett hagynunk. Ettől függetlenül számomra az a legjobb edzés, ha egy GP-Hondát vezethetek, emellett meg kell ismerkednem az új versenygéppel is, mivel Jerezben nem volt lehetőségem tesztelni azt. Először voltam bevetésen az új fejlesztésű motorral.”

Marquez arról is beszélt, hogy mit vár az új indonéz pályától:

„A két legkeményebb nap egyértelműen Sepangban volt, mert ez a pálya rettentő megterhelő fizikailag. Sepang megkövetel tőled mindent, és ez a téli szünet után rendkívül fárasztó tud lenni. Most azonban Mandalikába megyünk 3 napra és van 4 nap szünetünk is addig. Nagyon várom már az új helyszínt és örülni fogok, ha még több kört leszek majd képes teljesíteni ott. Ami viszont megnyugtat, hogy a sebességünk megvan. Ezt már a korai órákban észrevettem, de délben is jó időket futottam, amikor húztam a gázt. Szombaton két alkalommal hibáztam, nem szerettem volna többet kockáztatni, így visszavettem a tempóból és kényelmes sebességgel vezettem. Délután még egyszer kimentem a nedves pályára, hogy megismerjem, hogyan működik a motor ilyen körülmények között. Gyors tudtam lenni, szóval boldog vagyok.”

Fotó: MotoGP Media