2024. április 25. 16:09
KezdőlapMotorsportBastianini: „Van elég időnk”

Bastianini: „Van elég időnk”

Enea Bastianini a múlt hétvégén bezsebelte a sepangi tesztelsőséget. A mezőny már megérkezett Indonéziába, hogy folytassák a munkát.

A 24 éves olasz a következőképpen nyilatkozott az új pályáról, szavait a Speedweek.com idézi:
„Itt Indonéziában meglehetősen meleg van. A pálya mindenki számára új, de elég időnk van: 3 nap. Nagyon szép aszfaltcsíknak tűnik, ahol jól fogjuk érezni magunkat. Nagyon sok gyors része van, gyors kanyarok, kevés kemény féktávval, és úgy gondolom, tetszeni fog, de holnap már többet tudunk majd. Abban az esetben, ha a következő napokon esni fog, biztosan fogunk tesztelni az eső ellenére is, mert még kell futnom jó pár kört vizes körülmények között is. Ha száraz hétvége elé nézünk, meg kell bizonyosodnunk róla, hogy ugyanaz-e az érzés a motorral, mint Sepangban vagy Jerezben. Ez azt jelentené, hogy kitűnő alappal rendelkezünk, amit az egész szezonra fel tudunk építeni. Ha hűvösebb lesz, természetesen el kell végeznünk pár igazítást, de úgy gondolom, egy szolid csapat vagyunk és nagyon jól dolgozunk. Ha valami közbeszól, az valószínűleg Katarban fog megtörténni, nem itt a tesztek során. A 2021-es újdonságok nélkül is jó ez a motor, jól működik, Katarra lehet megkapjuk ezeket a fejlesztéseket, de jelenleg is jól állunk.”

Bastianini és Martin kapcsán megjelentek olyan pletykák, melyek szerint ők lehetnek az idény párbajhősei. Az olasz ezzel a kijelentéssel kapcsolatban is megszólalt:
„Nem csak Martin van a pályán, sokan vagyunk. Mindenkinek az a célja, hogy megelőzze a többieket. Szeretnék minden versenyen a legjobb 5 között lenni. Ez a kitűzött célom, nem Martinra figyelek.”

Fotó: MotoGP Media