2024. március 29. 07:34
KezdőlapMoto2Miller: “Tavaly ilyenkor még azt hittem, hogy én nyerem a világbajnokságot”

Miller: “Tavaly ilyenkor még azt hittem, hogy én nyerem a világbajnokságot”

A gyári Ducati ausztrál versenyzője a tőle megszokott őszinteséggel mesélt arról, hogy egy éve a téli teszteket követően még ő maga is úgy gondolta, hogy képes lesz megnyerni a világbajnoki címet. Miller emellett elmondta azt is, hogy tisztában van vele, miszerint veszélybe kerülhet a versenyzőülése.

Bizonyára többen is emlékeznek rá, hogy a 2021-es MotoGP szezont megelőzően a királykategória versenyzőinek döntő része úgy gondolta, hogy Jack Miller húzza majd be az egyéni világbajnoki címet. Az ausztrál motoros kiválóan teljesített az téli előszezoni teszteken, így akkor jogosnak tűnt őt megnevezni elsőszámú favoritként. Miller nemrég elárulta, hogy ennek kapcsán hasonlóképpen gondolkozott ő is: „Tavaly a téli felkészülést követően azt gondoltam, hogy meg fogom nyerni a világbajnokságot. Ezúttal sokkal sikeréhesebben várom az első futamot. Korábban, amikor még a Pramac versenyzője voltam, és Dovi, Petrucci, vagy Lorenzo a gyári csapat pilótája, akkor emlékszem, hogy a sepangi teszteken gyorsabbak voltunk. Amikor azonban gyári versenyző vagy, akkor jóval több munkád van és több dologra kell figyelni.” – szögezte le Miller, utalva ezzel arra, hogy a fejlesztések irányának meghatározása, vagy éppen az új alkatrészek kipróbálása elsősorban a gyári csapat motorosaira hárul első körben.
 [kép=32404]
Mint tudjuk az ausztrál motoros nemhogy nem nyerte meg a tavalyi vb-címet, de ettől függetlenül is alulmúlta a vele szemben támasztott elvárásokat. A szezon első felében behúzott ugyan két győzelmet, aminek nyomán a Ducati rögvest hosszabbított vele, viszont ezt követően kissé leeresztett az ausztrál. Ezzel vélhetően ő maga is tisztában van, hiszen azt is kiemelte, hogy tisztában van vele, miszerint meg kell harcolnia azért (is), hogy megtarthassa helyét a gyári csapatban. Miller szerződése egyébként idén év végén járna le. „Hülye lennék nem odafigyelni olyan versenyzőkre, mint Bastianini, vagy éppen Marini, akik nagyon gyorsak voltak. Elég hosszú a lista és bármelyik Ducati képes a győzelemre Katarban. Nyilvánvaló, hogy a Ducati ott erős lehet, Katar egy nagyon más pálya.” – gondolkodott előre a 27 éves motoros.

Fotó: MotoGP Media