2024. április 19. 09:00
KezdőlapMotoGPLorenzo új szerepben a MotoGP-paddockban

Lorenzo új szerepben a MotoGP-paddockban

A 2019-ben visszavonult spanyol élvezi a nyugdíjas éveket. Számtalanszor feltűnt egy-egy futamon távozása óta, ezen kívül új szerepekben is kipróbálta magát, például részt vett korábban a spanyol Álarcos Énekes című műsorban, ahol 4. helyezést ért el. Mi lehet a következő kihívás?

Jorge Lorenzo nem csügged, természetesen a sisak szögre akasztása nem akadályozza meg abban, hogy kövesse a világbajnokság eseményeit. Létrehozott egy „99 másodperc” névre hallgató Youtube-csatornát, ahol különböző futamokat elemez szakértői szemmel, emellett egyre gyakrabban tér vissza sikerei helyszínére, a paddockba.
Az azonban mindenki számára nyílt titok volt, hogy a spanyol kommentátori szerepre hajt, amit idén sikerült is megcsípnie. A mallorcai a spanyol DAZN csapatához csatlakozik, ahol Carlos Checa és Alex Crivillé mellett közvetíti majd a MotoGP eseményeit.

Lorenzo a következőképpen fogalmazott új szerepköre kapcsán, szavait a Speedweek.com idézi:
„Nagyon örülök, hogy kommentátor lehetek. Tudom, hogy ez egy új szerep számomra, és nagyon sokat kell még tanulnom, de úgy vélem sok tapasztalattal rendelkezem korábbi versenyzőként, így a közönség számára biztosítani tudom a MotoGP világába való betekintést. A pályafutásom utolsó 4-5 évében mindhárom  nagy gyártónál versenyeztem, tökéletesen ismerem a motorokat. Ezen kívül természetesen a mérnököket is, ami nagyon fontos, mivel egy technikai sportról beszélünk. 18 év után profinak mondhatom magam, hiszen 15 évesen kezdtem és 32 évesen vonultam vissza. Ismerem az édes, a keserédes és a keserű oldalát ennek a sportnak. MotoGP-világbajnok vagyok, ez különböztet meg engem a többi kommentátortól.”

Fotó: MotoGP Media