2023. június 07. 14:46
KezdőlapMoto3Először hagy ki sérülés miatt futamot John McPhee

Először hagy ki sérülés miatt futamot John McPhee

A Moto3 rutinos skót versenyzője, John McPhee egy edzésbaleset miatt kénytelen kihagyni a szezon második futamát Mandalikán.

A háromszoros futamgyőztes és tizenötszörös dobogós dobogós John McPhee jól kezdte a 2022-es Moto3-as szezont is. Szezonkezdő ötödik helyénél tavaly csak kétszer végzett jobb pozícióban, így mindenképp fájlalhatja, hogy ki kell hagynia a szezon második futamát Indonéziában.

McPhee egy edzésbaleset során szedett össze sérülést, amelyben két csigolyája sérült. Csapata, a Sterilgarda Husqvarna Max elmondása szerint viszont állapota kielégítő, és nincs szükség műtétre.

Érdekesség, hogy McPhee 2010-es 125-ös bemutatkozása óta csak azért hagyott ki futamot, mert szabadkártyásként első három szezonjában még nem egész éves szerződéssel rendelkezett. Ez a sorozat most 168 futam után szakad meg. Miután a skót sérülése az utolsó pillanatban jött, így a Max nem talált helyettest a hétvégén rendezendő futamra. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint így az istállót egyedül Szaszaki Ajumu képviseli majd Indonéziában. Az istálló és a versenyző elmondása szerint is a cél az, hogy McPhee Argentínában már ismét motoron ülhessen.

- Hirdetés -

A MotoGP-vel ellentétben a kis kategóriák, így a Moto2 és a Moto3 nem teszteltek Mandalikán. A pálya negyedét ráadásul nem olyan rég még újra is aszfaltozták, így tavalyhoz képest jelentős változást tapasztalhatnak majd a versenyzők. McPhee japán csapattársa, a fentebb említett Szaszaki Katarban kiesett, így jelenleg egy futam után pont nélkül áll. Katarban Andrea Migno diadalmaskodott Sergio García és Toba Kaito előtt.

SourceCrash
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -