2024. március 29. 09:01
KezdőlapMotoGPDall’Igna egyik szeme sír, a másik nevet

Dall’Igna egyik szeme sír, a másik nevet

Gigi Dall’Igna elégedett lehet, mivel Bastianini győzelmet hozott a gyártónak Katarban, de hol marad Miller és Bagnaia?

Bizonytalanul kezdett a Ducati a két héttel ezelőtt megrendezett idénynyitó futamon. Egyrészt a gyártó elégedett lehet, mivel a korábbi fejlesztésű motorral Enea Bastianini megnyerte a futamot. Emlékezhetünk a drámai ünneplésre a bokszban, emellett arra is, hogy a fiatal olasz fausto Gresini emlékének ajánlotta ezt a diadalt. Másrészt viszont a gyári istálló képviselői, Francesco Bagnaia és Jack Miller a futam feladására kényszerültek: az oalsz elesett, míg az ausztrál technikai probléma miatt nem tudta befejezni a versenyt.

Gigi Dall’Igna az alábbi gondolatokat fogalmazta meg a Gazzetta dello Sport-nak, szavait a GPOne.com idézi:

„Mindig is mondtam, hogy Enea fantasztikus versenyeket futott 2021-ben, és csak kettő dolgon kellett javítania: az időmérős szereplésén, illetve a rajton. Már a jerezi teszten is bemutatta, hogy száraz pályán verhetetlen. Csak a verseny rajtja miatt aggódtunk, de megcsinálta. Türelmes volt úgy, ahogy arra csak a bajnokok képesek. Tökéletes pozícióban volt és nem használta el a gumikat. Pontosan tudta mire van szüksége a döntő pillanatban és jól menedzselte a helyzetet az utolsó körökben.”

Bastianini azonban nem rendelkezik gyári motorral, így felmerült, hogy hosszú távon gondok adódhatnak. Dall’Igna szerint emiatt nem kell aggódni:

„Úgy hiszem, hogy Enea nem fog hátrányt szenvedni idén. Egyértelmű, hogy ő az a versenyző, akit nem fogunk elhanyagolni. Mindig mondom, hogy megtartom az ígéreteimet, és ez most is így lesz. Enea tesz azért, hogy segítsek neki.  Most bizonyára furcsán nézne ki, ha veregetném a vállát, de ha így folytatja, meg fogjuk találni a módját, hogy segítsük a fejlődését.”

Természetesen szóba került a két gyári pilóta szereplése is:

„Igaz, hogy sokkal komplikáltabb év elé nézünk, a tesztek pedig arra valók, hogy kipróbáljuk az új dolgokat. Úgy vélem, Mandalika jó kezdet lehet számunkra. Meg fogjuk találni az egyensúlyt, mint mindig, és nem telik majd sok időbe, hogy Bastianini sikerét reprodukáljuk.”

 

Forrásgpone.com