2023. június 05. 16:03
KezdőlapMotoGPMiller nem panaszkodik, neki megfelel Mandalika állapota

Miller nem panaszkodik, neki megfelel Mandalika állapota

- Hirdetés -

Többekben felmerültek aggályok az Indonéz Nagydíj helyszínét illetően. Jack Miller nem tartozik ezek közé, sőt.

Jack Miller a versenynaptárba negyedszázad után visszatérő Indonézia pályájával kapcsolatban korábban sem igényelt új aszfaltot. Az ausztrál már a holtszezon során is csak egy tisztítást szeretett volna.

Soha nem mondtam, hogy a pálya ne állna készen a versenyzésre. Én csak egy tisztítást szerettem volna” – fogalmazott Miller az év korábbi szakaszában, már a tesztek után. Most azért mégis hálás. „Nem gondoltam, hogy szükség lenne rá új aszfaltra, de ha már így alakult, hálás vagyok érte, mert jobb lett vele egyébként a pálya. Mandalika 100 százalékban készen áll a versenyzésre. Megcsinálok majd az edzéseken még egy próbarajtot, hogy lássam, hogy megy.

- Hirdetés -

Bár a pálya állapota rengeteget javult a teszt óta, az ideális ív mellett még mindig rettenetesen koszos. Ez egyébként problematikus Miller szerint is.

Láttam néhány srácot pont ezen a poros részen próbarajtolni. Nem egyszerű annak, aki ilyen részről indul. Ezt fel is vetjük majd a versenyigazgatóságnak, és kitalálunk rá valamilyen tervet.

Miller alapvetően élvezi az indonéz hétvégét. „Jó móka volt a péntek. Jó munkát végzett mindenki, hogy a pálya készen álljon a versenyzésre. Néhol még egy kicsit poros, de nincs jobb módszer a tisztításra, mint sok-sok motor rajta. Ráadásul megvan a tempónk is, az FP2 során végzett hosszúetap-próba például kimondottan jónak tűnt. Kipróbáltam a lágyabbik gumit is, mert az új. Próbáltunk mindent megérteni.

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -