2024. április 25. 17:51
KezdőlapMotoGPKétszer is majdnem elesett gyors körén Jorge Martín

Kétszer is majdnem elesett gyors körén Jorge Martín

Kimondottan erős volt mindkét Pramac az Indonéz Nagydíj időmérőjén. Ez mondjuk Jorge Martín esetében egy hajszálon függött…

Jorge Martín a pole-pozícióból indulhatott a szezonnyitó katari futamon, de végül kiesett, mindezt ráadásul önhibáján kívül. Így érthető módon fűtötte a bizonyítási vágy, hogy a második futamon hozzon, legalábbis kezdésként, egy újabb erős időmérőt. A pole ugyan nem jött össze, de az első sor igen. Ennek pedig döntő fontossága lehet Martín szerint.

Persze először be kellett fejezni a kört… „Kétszer is majdnem elszálltam, az egyesben és a 16-osban is elvesztettem a motor elejét” – ismeri el Martín. „De jó kör volt. Érdekes módon boldogabb vagyok, mint Katarban. Elértük a célunkat, és megvan az első sor. Ez itt nagyon fontos, ugyanis elég nehéznek tűnik az előzés. Így pedig mindenki nyilván nagyon nagyot akar majd rajtolni. Kell majd még találnunk néhány tizedet a versenytempóban, mert sok erős rivális van körülöttem. De azt gondolom, a legjobbakkal harcolhatok majd.”

Jól ment a csapattárs Johann Zarco is. A másik pramacos közvetlenül mögüle indulhat majd, a harmadik kockából. Zarco egy reménykeltő nyolcadik hellyel kezdte a szezont Katarban, megelőzve például a címvédő Quartararót is. Jorge Martín versenyét Pecco Bagnaia tette tönkre, aki esésekor magával sodorta a spanyolt is. Martín tavaly egy futamot nyert, és négyszer indulhatott az első rajtkockából.