2023. június 03. 22:46
KezdőlapMotoGPKétszer is majdnem elesett gyors körén Jorge Martín

Kétszer is majdnem elesett gyors körén Jorge Martín

- Hirdetés -

Kimondottan erős volt mindkét Pramac az Indonéz Nagydíj időmérőjén. Ez mondjuk Jorge Martín esetében egy hajszálon függött…

Jorge Martín a pole-pozícióból indulhatott a szezonnyitó katari futamon, de végül kiesett, mindezt ráadásul önhibáján kívül. Így érthető módon fűtötte a bizonyítási vágy, hogy a második futamon hozzon, legalábbis kezdésként, egy újabb erős időmérőt. A pole ugyan nem jött össze, de az első sor igen. Ennek pedig döntő fontossága lehet Martín szerint.

Persze először be kellett fejezni a kört… „Kétszer is majdnem elszálltam, az egyesben és a 16-osban is elvesztettem a motor elejét” – ismeri el Martín. „De jó kör volt. Érdekes módon boldogabb vagyok, mint Katarban. Elértük a célunkat, és megvan az első sor. Ez itt nagyon fontos, ugyanis elég nehéznek tűnik az előzés. Így pedig mindenki nyilván nagyon nagyot akar majd rajtolni. Kell majd még találnunk néhány tizedet a versenytempóban, mert sok erős rivális van körülöttem. De azt gondolom, a legjobbakkal harcolhatok majd.”

- Hirdetés -

Jól ment a csapattárs Johann Zarco is. A másik pramacos közvetlenül mögüle indulhat majd, a harmadik kockából. Zarco egy reménykeltő nyolcadik hellyel kezdte a szezont Katarban, megelőzve például a címvédő Quartararót is. Jorge Martín versenyét Pecco Bagnaia tette tönkre, aki esésekor magával sodorta a spanyolt is. Martín tavaly egy futamot nyert, és négyszer indulhatott az első rajtkockából.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -