2023. június 03. 22:32
KezdőlapMotoGPQuartararo: Feltüzel, ha nehéz a helyzetünk

Quartararo: Feltüzel, ha nehéz a helyzetünk

- Hirdetés -

Nehezen indult Fabio Quartararo 2022-es szezonja Katarban. Az indonéz pole-pozíció az első életjel a vb-címvédőtől.

Fabio Quartararo szerezte meg az indonéz pole-pozíciót a királykategóriában. Ezzel máris sokkal jobb helyzetben van, mint a szezonnyitón volt, ahol egy gyengécske időmérőt egy gyengécske futam követett és csak kilencedik lett.

A francia szerint nagyon fontos volt az első rajthely, kezdve például a pálya adottságaival. „Nem volt egyszerű pole-pozíció…” – kezdett bele a francia az időmérő után. „Ez a pálya nagyon kemény a hátsó gumikkal. Ráadásul úgy néz ki, elég nehéz lesz itt előzni, ugyanis elég nehéz ott maradni egy rivális mögött. Jó, hogy elöl vagyok, így pedig optimális esetben én diktálhatom majd a tempót.

- Hirdetés -

Na meg persze a gyenge szezonkezdést is lehetett ezzel kozmetikázni. Quartararo hozzállásán mindenesetre nem múlt.

Amikor nehéz a helyzet, pontosan abból merítek erőt. Olyankor pont fordítva kezdtek hozzáállni a dolgokhoz, és a megoldásokat keresem, hogy visszakerülhessünk az élre. Ez az én mentalitásom.

Több versenyző is felvetette aggályait Mandalika állapotával kapcsolatban, a gumikkal kapcsolatban még a Michelin is reagált a kihívásokra egy más borítású gumival. Ehhez egyébként Quartararónak is volt hozzáfűznivalója, ugyanis ő sem teljsen elégedett a körülményekkel. „Én a magam részéről jobban szerettem azt, amit a teszteken használtunk, mikor itt voltunk…” – kommentálta röviden.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -