csütörtök, július 7, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPReagált a Michelin Mandalika aszfaltproblémáira

Reagált a Michelin Mandalika aszfaltproblémáira

Átalakulnak a Michelin gumijai a hétvégi Indonéz Nagydíjra. A gumiszállító ezzel követi le a csak részben megvalósult újraaszfaltozást.

- Hirdetés -

Érdekes módon csak nagyságrendileg a pálya negyedén valósult meg a teszteken látottakhoz képest az újraaszfaltozás a Mandalika Street Circuit pályáján. Az ezzel kapcsolatos ellenérzéseiről beszélt nemrég például Marco Bezzecchi is.

Az korábban is felmerült már, hogy a Michelin részéről nem feltétlenül a legjobb választás a közepes gumi. “Nehéz megmondani, ki volt a leggyorsabb, mert a közepes ide a létező legrosszabb gumiválasztás. De ez van, ezzel kell beérnünk, mert a lágyat (a Michelin) nem fogja elhozni” – fogalmazott még a tesztek után Pecco Bagnaia.

A gumiszállító most reagált erre, és saját megfogalmazása szerint “átalakított” gumikat biztosítanak majd a MotoGP mezőnye számára.

A tesztnapok rendkívül hasznos információkkal szolgáltak, az viszont nagyon hamar kiderült, hogy változtatnunk kell a gumikínálaton” – kezd bele az indoklásba Piero Taramasso a Michelin részéről. “A pálya új mivolta, a gyors tempó és a magas hőmérsékletek miatt változtatnunk kelllett. Ezeknek köszönhetően ugyanis a gumik nagyon hamar túlmelegedtek. A keverékeket illetően marad az eredeti kiosztás, ezek azonban kapnak egy speciális borítást. Ennek köszönhetően a gumik könnyebben tudják majd kezelni a pálya nyújtotta kihívásokat.

Az időjárás-előrejelzések szerint a hétvége során igen nagy eséllyel kerülhetnek majd elő a Michelin esőgumijai is.

SourceCrash
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)