2024. március 29. 06:57
KezdőlapMotoGPDani Pedrosa 2022-ben autóversenyzőként debütál

Dani Pedrosa 2022-ben autóversenyzőként debütál

A visszavonult MotoGP legenda, Dani Pedrosa ebben az évben a Lamborghini Super Trofeo Europe sorozatában az FFF Racing csapatnál kapott lehetőséget.

Pedrosa 2006-os grand prix debütálását követően világbajnoki címet szerzett a 125-ös géposztályban, a 250-ben kétszer is diadalmaskodott, és három alkalommal zárt a MotoGP világbajnokság második helyezettjeként. Pályafutása során 31-szer győzött a királykategóriában.

A visszavonulását követően Pedrosa a KTM hivatalos tesztversenyzője lett, a mai napig itt tevékenykedik.

A spanyol azonban idén részt vesz a három versenyből álló Lamborghini Super Trofeo Europe sorozatban, ahol FFF Racing csapatának harmadik autójának volánja mögött látjuk majd. Pedrosa egy csapatban fog versenyezni a tapasztalt Antonin Borgával Imolában Misanoban és az Algarve nagydíjon.

„Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek az új kalandnak a Lamborghinivel és az FFF Racing Team-el.” – kezdi Pedrosa, szavait az Autosport.com idézi – „Ez az első tapasztalatom négy kerékkel és bár még sokat kell tanulnom, nagyon izgatott vagyok. Alig várom, hogy új trükköket  tanuljak és a lehető legjobban kezdjek. Remélem jól fogjuk érezni magunkat.”

A tavalyi évben a spanyol szabadkártyás lehetőséget kapott a stájer nagydíjon, ahol tizedikként végzett. Giorgio Ferro, az FFF Racing Team igazgatója hozzátette, hogy a volt Forma 1-es versenyző, Vitantonio Liuzzi lesz Pedrosa segédje.

„Nagyon boldogak vagyunk, hogy Dani úgy döntött, hogy karrierjét a mi csapatunkkal és a Lamborghinivel kezdi el négykeréken. Profi felfogásával és versenyszellemével biztosan szembe tud majd nézni ezzel a kihívással, a szakértő Antonin támogatása és Vitantonio Liuzzi tanácsai birtokában. Jó lesz együtt osztozni a támogatóinkkal ebben az új fejezetben. Köszöntjük Danit és Antonint az Orange 1 FFF Racing családjában, biztosan elképesztő szezont fogunk együtt futni.”

Pedrosa debütálása egybevág a korábbi MotoGP riválisa, Valentino Rossi első imolai futamával a GT World Challenge Europe versenysorozatban.