2024. március 29. 08:47
KezdőlapMotoGPSzerződést hosszabbított Malajzia és a MotoGP

Szerződést hosszabbított Malajzia és a MotoGP

A meglévő megállapodást két évvel megtoldva, immár 2024-ig biztosan a MotoGP-versenynaptár része lesz Malajzia. Megvan a névadó szponzor is.

A Dorna Sports szerdán bejelentette, hogy Malajzia és a Sepang International Circuit legalább 2024-ig a MotoGP egyik versenye lesz. A felek ráadásul már most tárgyalnak a megállapodás 2026-ig történő meghosszabbításáról. A verseny névadó szponzora az ország energiaipari vállalata, a Petronas lesz. Így hivatalosan Petronas Maláj Nagydíj-ként hivatkozhatunk majd a versenyre a jövőben.

A Petronas az elmúlt években a Moto2 és Moto3 kategóriák hivatalos üzemanyag-beszállítója volt, ezt a megállapodást emelték a következő szintre a névadó szponzori megállapodással.

Malajzia 1999 óta látja vendégül a MotoGP mezőnyét a Sepang International Circuit aszfaltcsíkján. Ez a lassan negyedszázados együttműködés az elmúlt két évben egyébként megszakadt, miután a Covid-19 miatt sem tavaly, sem tavalyelőtt nem rendezték meg a versenyt. Idén a tervek szerint október 23-án kerülne sor a futamra.

A főszereplők nyilatkozatai

Azhan Shafriman Hanif, a Sepang International Circuit vezérigazgatója: „Örömmel jelenthetem be a Sepang International Circuit vezérigazgatójaként, hogy lezártuk az első tárgyalást a szerződéshosszabbításról a Dorna Sportsszal. Szeretném kifejezni köszönetemet azoknak, akik ezt lehetővé tették. Az évről évre rekordokat döntögető tömegek miatt alig várjuk, hogy a világjárvány miatti kétéves szünet után ismét Sepangban üdvözölhessük a szurkolókat. A nemzetközi motorsport lassan újjáéled, mi pedig szeretnénk ehhez méltó kínálatot nyújtani a szurkolóinknak.

Datin Anita Azrina Abdul Aziz, a Petronas stratégiai kommunikációs csoportvezetője: „A Petronas számára óriási megtiszteltetés, hogy a Malajziai Nagydíj névadó szponzora lehet. A verseny ugyanis Malajzia, de egész Ázsia egyik legfontosabb sporteseménye. Ez egyedülálló lehetőséget kínál a Petronas számára, hogy kapcsolatot teremtsünk a sportág hatalmas rajongótáborával, és bemutassuk márkánkat és termékeinket. Reméljük, hogy a Dorna Sportsszal való stratégiai partnerségen keresztül segíthetünk Malajzia sportturizmusának újjáélesztésében, miközben lassan remélhetőleg kilábalunk a világjárványból.

Carmelo Ezpeleta, a Dorna Sports vezérigazgatója: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Malajziai Nagydíj legalább 2024-ig a naptárban marad. Malajzia létfontosságú piac a MotoGP számára, és öröm Sepangban versenyezni. Rendszeresen tömött lelátókat és hihetetlenül szenvedélyes szurkolókat látunk itt. Idén végre visszatérhettünk Malajziába az előszezoni tesztelés során, ezek után pedig nem is várhatnánk jobban a visszatérést a versenyhétvége keretein belül is. Mindannyian nagyon várjuk a Malajziai Nagydíjat.

Ezpeleta a MotoGP és a Petronas partnerségét a következőképpen foglalta össze: „Nagyon örülünk annak is, hogy egy olyan márkával dolgozhatunk együtt, mint a Petronas. Az ő jelenlétük egyet jelent a kiválósággal és a sikerrel, és nagyszerűen képviselik Malajziát a világban.. A Maláj Nagydíjnak nem is lehetne jobb névadó szponzora. Ők is főszereplői ennek a megállapodásnak.