2023. június 07. 23:24
KezdőlapMotoGPA Michelin mossa kezeit Márquez balesete kapcsán

A Michelin mossa kezeit Márquez balesete kapcsán

A Michelin szerint Marc Márquez agyrázkódással és kettőslátással járó bukásához semmi köze annak, hogy a Michelin megerősített gumit hozott Indonéziába.

Többször is bukott Marc Márquez az Indonéz Nagydíj hétvégéjén, az utolsó miatt végül el sem tudott rajtolni a futamon. Tegnap a Repsol Honda csapatfőnöke, Alberto Puig ezt a Michelin hibájaként jellemezte, amit viszont a gyártó határozottan visszautasít.

A franciák szerint biztonsági szempontokat figyelembe véve muszáj volt új gumit hozni Mandalikára. Különben a mezőny végig sem ért volna. „Meglepett a reakció (Puig) részéről” – fogalmazott a Michelin részéről Piero Taramasso. „Pedig beszéltem is vele, mert nem volt ott a teszteken. Elmagyaráztam neki mindent, hogy mit miért csinálunk, igyekeztem neki átadni azokat az információkat, amiket talán nem tudott. Úgy néz ki, csak ő nem értette meg ezeket.

Az okok pedig, amelyekről Taramasso beszél, elég egyértelműek részükről. „Mindig a biztonság az első a Michelin részéről, akár még a teljesítmény kárára is. A teszten használt gumikkal a versenyt be sem lehetett volna fejezni. Nem bírta volna ki egyik keverék sem, olyan magasak voltak a hőmérsékletek. Ezt minden csapat minden versenyzője jelezte felénk. Beszéltem minden csapatfőnökkel és minden technikai igazgatóval ezzel kapcsolatban. Az egyetlen megoldás a már 2017-ben és 18-ban egyébként használt borítás volt a gumikon, amely, ha arról van szó, 15-20 fokkal is csökkenti a felület hőmérsékletét.

- Hirdetés -

Taramasso egy dolgot igyekezett leszögezni. „A mi elemzésünk alapján a gumiknak az égvilágon semmi köze ahhoz, hogy mi történt Marc Márquezzel.

Márquez highside-ja után kiderült, hogy nem csak agyrázkódást szenvedett, hanem visszatért a korábban már meglévő kettőslátás-probléma is esetében.

SourceGPOne
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -