2024. április 20. 08:53
KezdőlapMotoGPPuig a Michelin-t okolja a Mandalikában történtekért

Puig a Michelin-t okolja a Mandalikában történtekért

Az indonéz hétvége egyik leghangosabb témája az aszfalt minősége mellett a Michelin gumik voltak. Marc Marquez négyszer esett a hétvégén, mígnem a negyedik olyan súlyos volt, hogy utána már rajthoz sem állt. A döntést sem ő, sem a csapata nem bánta meg, a versenyző azóta szerencsére jól van, így van esély rá, hogy a következő fordulón már rajthoz állhat. A csapat viszont azóta is keresi az okokat.

Biztató előjelekkel érkezett a Honda Indonéziába: remekeltek az itteni teszten, Katarban pedig a győzelemért harcoltak. Ehhez képest aztán Pol Espargaro 12. helye volt a legjobb eredmény, nem csoda tehát, hogy Puig, valamint az egész csapat csalódott.

„Őszintén szólva egyáltalán nem jó érzés. Egyrészt: Marc többször is bukott és rajthoz se tudott állni. Másrészt a szezonelőtti teszten gyorsak voltunk, majd a Michelin hirtelen megváltoztatta a gumikat, amitől a motorunk teljesen megváltozott. Még mindig nem értjük teljesen mi történt, de alaposan át kell beszélni a Michelin-nel. Egy hónapja még nagyon gyorsak voltunk, most meg ilyen helyzetbe kerültünk, így a pilótáknak is nehéz fenntartani az önbizalmat és a konzisztens teljesítményt. Összességében nem lehetünk boldogok.”

Forrás: Repsol Honda

Marquezzel kapcsolatban „a következő lépés, hogy felépül. Kemény hétvégén vagyunk túl, a warm up-on a negyedik bukása nagyon durva volt. Most csak annyit szeretnénk, hogy pihenjen. Úgy gondoljuk, jó döntést hoztunk azzal, hogy nem engedtük versenyezni.”

Pol Espargaro 12. helyével sem lehettek elégedettek.

Forrás: Repsol Honda

„Polnak problémája volt a sisakkal verseny közben. Úgy tűnt, hogy nem lát rendesen ki a plexi mögül, szóval ezt szerintem majd a beszállító felé is jelezni fogja. Az egyértelmű, hogy nem volt gyors, de a verseny után azt mondta, hogy már az első körtől kezdve nem látott. Amikor ennyi víz van a pályán, és egy bolyban motorozol, akkor ha nem látsz rendesen, esélyed sincs. Ez az eredmény neki sem volt jó.”

1 hét pihenő után mennek az amerikai kontinensre, Marquez egyik kedvenc pályájára is.

A versenyzés mindig kiszámíthatatlan, semmi sem normális. Néhány hete gyorsak voltunk itt, most meg lassúak vagyunk. Meglátjuk, minden esetre meg kell értenünk, mi történt a Michelin gumikkal, beszélnünk kell velük. A most következő pályákon Marc és a Honda erős volt a múltban. Reméljük Marc jobban lesz, és a legjobbunkat tudjuk nyújtani, mire odaérünk.