2024. március 29. 14:33
KezdőlapMotoGPNem tudja a Honda, mi okozta Márquez ijesztő highside-ját

Nem tudja a Honda, mi okozta Márquez ijesztő highside-ját

Keresi a válaszokat a Honda, mi okozta azt az óriási bukást, amit Marc Márquez elszenvedett Indonéziában. Egyelőre nem tudják.

Marc Márquez egy szabadedzésen történt bukása miatt agyrázkódást szenvedett:

Emiatt végül rajthoz sem tudott állni az Indonéz Nagydíjon Mandalikán. Márquez egyébként egész hétvégén küszködött, ennek a csúcspontja (vagy mélypontja…) lett a baleset.

A Michelin egy másik gumikeveréket hozott a mandalikai hétvégére. A Repsol Honda most keresi a válaszokat, hogy ez okozta-e az összesen három balesetet, amit Márquez elszenvedett.

Marc (Márquez) elszenvedte ezt a három balesetet, és meg kell értenünk, mi történt, mert brutális volt” – kezd bele a csapatfőnök Alberto Puig. „Más gumit hozott a Michelin, ezt is meg kell vizsgálnunk, és jelenleg ez nehéz.

Puigék tényleg a sötétben tapogatóznak jelenleg. „A versenyzőnk bukott egy nagyot, ezt pedig meg kell értenünk. De jelenleg nem hiszem, hogy bármi precíz infóval tudnék szolgálni ezzel kapcsolatban. Az agyrázkódást követően pedig nem éreztük úgy, hogy korrekt lenne, ha (Márquez) indulna a versenyen.

A csapattárs Pol Espargaro is csak tizenkettedik lett. Ezzel egyébként még mindig ő lett a legjobb hondás. „Nagy kár lett volna, ha azért szenvedek balesetet, mert egy külső szállító rossz döntést hozott. De ez volt a helyzet az egész hétvégén. Hogy panaszkodtunk egész hétvégén a Michelin kapcsán, az nem azért van, mert mi annyira szeretünk panaszkodni. Hanem mert komoly gumikezelési problémáink voltak az egész hétvégén. Szerencse, hogy Marc nem sérült meg komolyabban.