2024. március 28. 17:33
KezdőlapSuperbikeA McAMS Yamaha beindítja a szezont

A McAMS Yamaha beindítja a szezont

A McAMS Yamaha hivatalosan is megkezdi a 2022-es brit bajnoki szezont, hiszen Snettertonban gurulnak versenypályára az első hivatalos R&G teszten a hétvégén.

A regnáló bajnok Tarran Mackenzie és a többszörös futamgyőztes Jason O’Halloran újra összeáll csapatával. A címvédő R1 versenygépen számos fejlesztést hajtottak végre a holtszezonban, a csapat pedig elszánt, hogy megvédje tavalyi bajnoki címét.
A McAMS Yamaha a PATA Yamaha World Superbike csapatával szorosan együttműködve 2022-re tovább fejleszti az aerodinamikát. A motor és az elektronika részleg pedig az R1 teljesítményének további javításán dolgozik.
Ahogy korábban beszámoltunk róla, Mackenzie egy januári tesztbalesetben sérülést szenvedett, azóta most fog először motorra ülni. Az elmúlt két hónapban a 26 éves versenyző sikeresen felépült, orvosi csapata elégedett az eredménnyel. Ennek ellenére a hétvége arról fog szólni neki, hogy visszazökkenjen a munkába. Eközben a csapat már a címvédésen gondolkodik a kevesebb, mint egy hónap múlva kezdődő évadra vonatkozóan. A szezonnyitó versenyhétvégének Silverstone ad otthont április 15. és 17. között. Mostantól sűrű lesz a program a brit bajnokság mezőnyének. Április 15-ig három hivatalos teszthétvége vár rájuk, Snetterton, Donington Park és Silverstone sorrendben.
O’Halloran motiváltabb, mint valaha, miután 2021-ben kezdetben uralta a sorozatot, majd mégis elvesztette a bajnoki címet. Új vezető mérnöke lesz a tapasztalt Les Pearson személyében, aki legutóbb a PATA és a GRT Yamaha Superbike csapatoknál dolgozott.
Mackenzie így nyilatkozott: „Nagyon várom már, hogy ezen a hétvégén újra felpattanjak az R1-esre. Amikor januárban megsérültem, az volt a célom, hogy az első tesztre felépüljek, és ezt elértük, a felépülésem nagyon jól halad, és a fizioterapeutám elégedett azzal, ahol tartok.”
„A baleset óta nem ültem motoron – szerencsére Snetterton egy olyan pálya, ahol tavaly nagyon jó hétvégénk volt, így arra koncentrálhatok, hogy újra felgyorsuljak. Jó lesz újra a csapattal lenni, és nagyon várom már, hogy elkezdhessem a munkát”.”
O’Halloran is megosztotta gondolatait a szurkolókal: „Bár a holtszezon rövidebb volt, mint az előzőek, mégis elég hosszúnak éreztem, így alig várom, hogy visszaüljek az R1-re. Az elmúlt hónapban Spanyolországban motoroztam egy kicsit a stock motorral, szóval alig várom, hogy újra a superbike-om nyergében legyek és elinduljak a 2022-es szezonban.
Tavaly nagyon erős évünk volt, és úgy tűnik, még többet kell tesztelnünk a motorral. Az előrejelzések szerint az időjárás is szép lesz, szóval remek alkalom lesz arra, hogy beindítsuk a 2022-es idényt.”
Steve Rodgers a McAMS Yamaha csapatfőnöke így nyilatkozott: „Alig várom, hogy a hétvégén Snettertonba érjünk, és elkezdjük a 2022-es szezonunkat. A tavalyi snettertoni teszt teljesen elúszott, így jó látni, hogy az előrejelzések most kedvezőek!
„A januári kis ijedtség után nagyszerű hír, hogy Tarran készen áll arra, hogy ezen a hétvégén motorozzon. Számára nagyon fontos lesz, hogy újra felvegye a tempót és kényelmesen érezze magát. A tesztelésért nem osztanak díjat, és még három hetünk van az első fordulóig.” – mondta el MacKenzievel kapcsolatban. Nyilatkozatában kitért O’Halloran-ra is: „Jason fel van tüzelve és készen áll az indulásra, a csomag nagyon hasonló a tavalyihoz, de néhány finomítással, mivel szeretnénk fejlődni.”

ForrásBSB