2024. április 19. 22:36
KezdőlapSuperbikeZöldülés - íme a Kawasaki 2022-es színei

Zöldülés – íme a Kawasaki 2022-es színei

Holnap veszi kezdetét a kétnapos hivatalos előszezoni Superbike VB teszt Barcelonában, ahol 24 versenyzőből 20 jelen lesz – vagyis a mezőny nagy része. A Kawasaki itt tartotta meg a 2022-es prezentációját, és ekkor ismertették a hivatalos fényképeket is. Íme egy rövid klip, hangolódásképpen:

Sem a motor, sem a festése nem változott meg különösebben: a „Darth Vader” fejidomú ZX-10RR idén is a gyár hagyományos limezöld alapszínével bír, amelybe került némi fekete és fehér – valamint kevés piros, utalván az alakulatot versenyeztető spanyol Motocard.com csapatra.
A versenyzők is ugyanazok maradtak: idén is az északír Jonathan Rea és az angol Alex Lowes ülnek majd a zöld masinák nyergében.
A leglényegesebb változás az, Jonathan Rea rajtszáma 2015 után újra a #65-ös lesz, mivel tavaly a mandalikai szezonzárón Toprak Razgatlioglu hat év után letaszította őt a Superbike világbajnokság trónjáról.

Az idei célok egyértelműek:

  • Jonathan Rea számára a világbajnoki cím visszaszerzése
  • Alex Lowes számára pedig, hogy a tavalyi, sérülésekkel teli szezont mihamarabb elfeledje, és újra felállhasson a dobogó legfelső fokára – ahol utoljára a 2020-as szezonnyitó ausztrál fordulón állhatott.

Íme a galéria az új színekről: