2024. április 24. 10:33
KezdőlapMotoGPEddigi legjobb apriliás futamáról beszélt Maverick Viñales

Eddigi legjobb apriliás futamáról beszélt Maverick Viñales

Egy esetleges száraz futam esetén kiváló indonéz futamot vizionált maga elé Maverick Viñales. Így viszont marad a „mi lett volna, ha”-gondolatmenet.

Maverick Viñales a futam előtti utolsó száraz gyakorláson, a warm-upon még a második legjobb köridővel zárt Fabio Quartararo mögött. Ezzel a 19. rajthely ellenére úgy nézett ki, az Aprilia talált valamit. A futamon viszont minden borult, özönvíz zúdult Mandalika aszfaltcsíkjára. A versenyen Viñales végül csak tizenhatodik lett, ennek ellenére kifejezetten elégedetten nyilatkozott a hétvége összképéről. Szerinte a száraz tempóra lehet építeni a közeljövőben.

Az eleje a túlélésről szólt, ez egyértelmű. Négy kör alatt én személy szerint például tizenöt másodpercet vesztettem! Néha azt sem láttam, ki van előttem” – foglalja össze a körülményeket Viñales. „Aztán viszont kezdett alakulni a tempó. Jó körök jöttek. Szóval az eredménytől függetlenül ez volt eddig a legpozitívabb napom, amióta az Apriliával vagyok. Találtunk egy jó beállítást, amivel esőben is jól éreztem magam.

Csapattársa, Aleix Espargaro öt másodperccel végzett előrébb hozzá képest, már bőven pontszerző, kilencedik helyen. Ezzel két futam után hetedik összetettben. Viñales Katarban tizenkettedik lett, így neki az azért járó négy az összes szerzett pontja eddig idén. Korábban úgy fogalmazott, neki a vb érdemi része majd Jerezben kezdődik. Legjobb versenyeredménye egyelőre egy nyolcadik hely, a tavalyi Emilia-Romagna Nagydíjról.

Forráscrash.net