2024. április 24. 16:07
KezdőlapMotoGPZarco: nem állt össze a teljes csomag a győzelemhez

Zarco: nem állt össze a teljes csomag a győzelemhez

A dobogós helyezés ellenére Johann Zarco szerint a Ducatinál egyelőre nem álltak össze a dolgok a győzelemhez. Különös kijelentés mondjuk annak fényében, hogy a szezonnyitó futamot Bastianini nyerte, de lényegében rajta kívül senki nem volt az élmezőny közelében sem. Bastianinivel ellentétben a Pramac Ducati versenyzői már az idei 2022-es technikával mennek, amelyeket a gyári versenyzők már a szezonnyitó hétvégén dobtak, és egy korábbi verzióhoz tértek vissza. Így tulajdonképpen a privát csapattal tesztelik az új motort.

„Továbbra is dolgozunk a GP22-n. Nincs meg a teljes csomag ahhoz, hogy a motor győzelemre esélyes legyen, szóval még dolgozunk rajta. Argentínában szerintem jók leszünk, szeretem azt a pályát. De majd meglátjuk, mert minden verseny más.”

„Bármikor érhet meglepetés. Itt, Mandalikában arra számítottam, hogy szenvedni fogunk, de egész hétvégén versenyképesek voltunk, plusz az eső segített, hogy dobogóra állhassak. Remélem, jobban fogom tudni irányítani a motort, amint ezt elérjük, még erősebb lehetek, és jobban fogom élvezni.”

Forrás: Pramac Racing

Az első két verseny eredménye teljesen ellentétes képet mutatott, így a bajnoki pontversenyt vezető Bastianini is a megszerezhető 50 pontból csak 30-at gyűjtött, ami összességében kevesebb, mintha például valaki két harmadik helyet szerezne – ha valakinek ismerős kép a flúgos szezon folyamatos kavarodással, az talán nem véletlen, hiszen 2020 is hasonlóan alakult. Zarco jelenleg az 5. helyen van 6 pont lemaradással a listavezetőtől.

„Szerintem ez a szép ebben a kategóriában az elmúlt két évben. Kicsik a különbségek, és teljesen mások állhatnak fel a dobogóra. A bajnoki címért folytatott harcban, aki a legkiegyensúlyozottabb, és mindig ott van, a szezon végén simán a legjobb 3-ban végez. A katari dobogósokra nem számítottunk, és most Miguel rajtja is elképesztő volt. Szerintem lesznek még, akik odaérnek, de ők biztosan ott lesznek.”

Zarco tavaly is erősen kezdte az idényt, két második hely után még a tabellát is vezette, de ettől függetlenül egy privát csapattal azért mindenképp nagy szenzáció lenne, ha hosszabb távon is versenyben lehetne a bajnoki címért.