2024. március 28. 13:13
KezdőlapSuperbikeLecuona elégedett a WSBK-teszttel, úgy érzi, győzelmekért harcolhat

Lecuona elégedett a WSBK-teszttel, úgy érzi, győzelmekért harcolhat

Iker Lecuona harmadikként zárta a Superbike-világbajnokság barcelonai tesztjének második napját. A HRC-s úgy érzi, a legjobb pozíciókért lehet versenyben.

A Superbike-világbajnokság második tesztnapja szombat este ért véget. Ennek a végén Iker Lecuona, a Team HRC motorosa a harmadik helyig repítette előre a CBR1000RR-R-t. Ezzel mindösszesen a vb-címvédő Toprak Razgatlıoğlu, valamint az egész télen rendkívül erős Álvaro Bautista bizonyult gyorsabbnak rála.

Lecuona 56 kört teljesített a tesztelés második napján. Legjobb ideje még a délutáni eső előttre datálódik, ez pedig éppcsak nem fért be 1:40 alá. Lecuona Bautistától mindössze egy tizeddel maradt el, Razgatlıoğlu fél másodperccel volt nála gyorsabb.

Mindezek mellett Lecuona elégedett a tesztidőszak alakulásával. „Nagyon pozitív volt, az biztos. Reggel száraz körülmények között a harmadik helyen végeztem. Napról napra jobban érzem magam a motorral, egyre kényelmesebb minden. A saját stílusom szerint tudok motorozni. Általánosságban elmondható, hogy nagyon boldog vagyok száraz körülmények között.

Alapvetően az esővel sem lesz baj. „Nedves körülmények között persze kicsit nehezebb volt, mivel most először versenyeztem a Pirelli gumikkal, a motorral és a csapat is először használta a Showa felfüggesztést vizes pályán. Keményebben kell dolgoznunk, az biztos. Boldogok vagyunk. Különleges, hogy a harmadik helyen végeztünk, miközben mindenki a pályán volt. Megmutattuk, hogy képesek leszünk a győzelemért harcolni. Aztán amikor megérkezünk Aragóniába, meglátjuk, mi lesz. Az biztos, hogy egy kicsit változni fog a pozíció, de a lényeg az, hogy gyorsak vagyunk. Ez nagyon fontos nekem és a csapatnak.

Vierge megsérült

A Team HRC csapatfőnöke, Leon Camier is reagált a tesztre, amely végén mindkét versenyző az első nyolcban végzett. A harmadik Lecuona mellett Xavi Vierge is a nyolcadik helyen állt a második nap végén, de a nedves körülmények között a 12-es kanyarban balesetet szenvedett, ami idő előtt véget vetett a napjának. A spanyol versenyzőt az orvosi központban megvizsgálták, majd további vizsgálatokra kórházba szállították bordasérülése miatt.

A pozitív tesztről és Vierge sérüléséről Camier így nyilatkozott: „Ez nagyon eredményes volt számunkra. Véglegesíteni tudtunk mindent, amivel rendelkezünk, és amivel az előző holtszezonban minden munkát elvégeztünk. A dolgok jól alakultak. Tovább kell dolgoznunk. Jó volt, mert ez volt az első alkalom, hogy a többi versenyzőhöz képest is felmérhettük a teljesítményünket, így pedig láthattuk, hol is tartunk valójában. Lépésről lépésre finomíthatunk még egy kicsit azon, amink van, és folyamatosan fejlődhetünk, de a versenyzőknek mindig jó, ha megértik, hol tartunk, és hol tudnak még javítani a teljesítményükön, valamint a beállításokon. Ilyenkor ez pontosabban kiderül. Sokat tanultunk is belőle.

Ami Vierge-t illeti, Camier hozzátette: „Hogy őszinte legyek, jelenleg még mindig nem tudjuk pontosan, mi történt. Az adatokból látjuk, hogy egy belépő highside volt a 12-es kanyarban. Nyilvánvalóan vizes körülmények voltak, de fontos volt számunkra, hogy kijussunk a pályára és megértsük a motort ilyen körülmények között. Nyilvánvaló, hogy a versenyzőknek nincs tapasztalatuk a Pirelli gumikkal, vagy nekünk a Showa felfüggesztéssel ilyen körülmények között. Így fontos volt, hogy néhány kört megtegyünk. Ez egy szerencsétlen hiba volt. Ez volt az első balesete az összes eddigi teszt alatt. Sajnálatos számára, mivel nagyon jól motorozott.