2024. április 19. 20:34
KezdőlapSuperbikeRea készen áll a Superbike-szezonkezdetre

Rea készen áll a Superbike-szezonkezdetre

Tavaly elbukta a vb-címet, így tehát rég nem tapasztalt szerepkörben vág neki 2022-nek Jonathan Rea. Erre erős tempóval hangolt.

Hat évig trónolt a Superbike-világbajnokság tetején, innen taszította le őt 2021-ben Toprak Razgatlıoğlu. Így tehát hosszú évek után ismét üldöző lesz a vb-csatában, amely során megpróbálja visszaszerezni a töröktől az összetett elsőséget.

Bár a legutóbbi barcelonai teszt zárónapján is Razgatlıoğlu volt a leggyorsabb, a világbajnoki ambíciókat illetően biztató volt Rea tempója is. A múlt pénteki száraz nyitónap a 4,657 km hosszú, a csapat főhadiszállásától mindössze néhány száz méterre fekvő helyszínen stabil viszonyokat biztosított. A második nap száraz, de az első napnál hűvösebb idővel indult, majd a nap közepén végül megjelent a várt eső, ami a KRT számára véget vetett minden érdemi munkának.

Rea a legjobb körét, egy 1:41.062-t még az első napon futotta. Ezzel akkor második volt, végül negyedik lett az összesített köridő-listán. A két nap során az északír, valamint csapata számára a beállítások véglegesítése volt a legfőbb feladat, ezt sikerült kiegészíteni néhány pályaspecifikus részlettel. Rea tesztelt néhány, valós versenykörülményekre vonatkozó gumiválasztást is a Circuit de Catalunyán.

A szezon tényleges kezdete előtt, néhány nappal a nyitóverseny előtt még lesz egy teszt Aragóniában. Itt rendezik egyébként az első két versenyt is. Montmelóba, ahol most a mezőny tesztelt, majd szeptember 23-25. között látogat a Superbike-vb mezőnye.

Rea optimista

A vb-címet nyilván visszeszerezni szándékozó Jonathan Rea így nyilatkozott a barcelonai teszt végeztével: „Jó érzés volt itt lenni. Sikerült megerősítést kapnunk mindazokkal az elemekkel kapcsolatban, amelyekkel Jerezben, majd Portimaóban is pozitív eredményeket értünk el. Az időjárási körülmények itt nem voltak tökéletesek, és a hőmérséklet is elég alacsony volt, de sok kört tudtunk megtenni, különösen az első napon. A második nap hidegebb volt, de tovább dolgoztunk a motor alapjával. A második napon több próbarajtot is teljesítettem, szóval egyre jobb a helyzet. Ezen a téren is történt némi előrelépés. Jó érzéssel fejeztem be a tesztet a motoron, és nagyon izgatottan várom Aragóniát. Ott mindenkinek ugyanaz lesz a stratégiája – beállítani a motort a hétvégére, majd nekivágni az első szabadedzésnek. Hosszú, de izgalmas holtszezon volt, sok teszteléssel, és végig egészséges tudtam maradni. Hálás vagyok a csapatnak a kemény munkáért. Most pedig hamarosan mehetünk végre egy versenyhétvégére.