2024. április 27. 06:53
KezdőlapMotoGPNakagami kénytelen kihagyni az argentin futamot

Nakagami kénytelen kihagyni az argentin futamot

Pozitív Covid-tesztje miatt kihagyni kényszerül az Argentin Nagydíjat a MotoGP japán versenyzője, Takaaki Nakagami. A motoros egyébként tünetmentes.

Takaaki Nakagami 2018 óta versenyez a MotoGP mezőnyében a 125-ös és Moto2-es évek után. Ennek során egy alkalommal egy vállműtét nyomán kihagyni kényszerült három futamot, még a 2019-es szezon végén.

Nakagami az Indonéz Nagydíjig 69 futamot teljesített a nagyok között, a 2022-es szezont egy tizedik és egy tizenkilencedik hellyel kezdte. Ezzel jelenleg az összetett tabella tizennegyedik helyén áll.

Az LCR Honda motorosa most az Argentin Nagydíj helyszínére történő utazás előtt tesztelte le magát, amely pozitív eredményt hozott. Hogy megbizonyosodjon róla, gyorsan csinált még két tesztet, de az eredmény ugyanaz, így a japán ki kell, hogy hagyja az Argentin Nagydíjat.

Sajnos nem versenyezhetek Argentínában” – erősítette meg maga Nakagami. „Pont mielőtt Termasba utaztam volna, pozitív tesztet produkáltam. Nagyon sajnálom a történteket, a csapatom, a szponzoraim és a szurkolóim miatt is. Semmilyen tünetem nincs, éppen ezért vagyok szomorú és nagyon csalódott. Remélhetőleg Austinban már ott lehetek a pályán. Szurkoljunk ezért.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kettős látása miatti rehabilitációt végző Marc Márquez sem lesz ott Termasban. Őt Stefan Bradl helyettesíti. Az LCR Honda vélhetően egyedül Álex Márquezzel lesz ott a rajtrácson.

Nakagami pozitív tesztjére, illetve Márqueznek a gyógyulásra jövő hét végéig van idejük, ha az Amerikai Nagydíjon már indulni szeretnének.

ForrásCrash.net