csütörtök, július 7, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotoGPMegvan Márquez helyettese az Argentin Nagydíjra

Megvan Márquez helyettese az Argentin Nagydíjra

A várakozásoknak megfelelően Stefan Bradl ugrik be a kettőslátással küzdő Marc Márquez helyére az Argentin Nagydíj hétvégéjére.

- Hirdetés -

A Repsol Honda garázsának egyik felén Pol Espargaro kifejezetten jól kezdte a szezont, Katarban dobogóra állhatott, és az indonéz káoszban is pontot tudott szerezni. A spanyol ennek köszönhetően hatodik összetettben, mindössze tíz pontra a vb-éllovas Enea Bastianini mögött. Espargaro legjobb eredménye egyelőre egy hatodik hely Termasban, ezt most akár túl is szárnyalhatja csapata, a Repsol várakozásai szerint.

A garázs másik oldalán jóval problémásabb szezonkezdeten van túl Marc Márquez. A katari szezonnyitó neki is jól sikerült az ötödik hellyel, Indonéziában viszont el sem tudott rajtolni egy highside, és az ebből fakadóan visszatérő kettőslátás miatt. A Repsol Honda most bejelentette, hogy Mandalikával ellentétben ezúttal már két motorral indulnak. Marc Márquez helyettese a várakozásoknak megfelelően a teszt- és tartalékversenyző Stefan Bradl lesz.

Stefan Bradl tavaly öt futamon indult összesen, legutóbb Portugáliában, ahol az utolsó pontszerző, 15. helyen ért célba.

A legfontosabb előszöris az, hogy a legjobbakat kívánjam Marc-nak, aki remélem, a lehető leghamarabb meggyógyul” – idézi Bradlt Márquez sérülése kapcsán az istálló. “Addig is, amíg ez megtörténik, igyekszem a legjobbamat nyújtani, hogy azzal a lehető legtöbbet segíthessek a csapatnak. Teszteltem már többször is az idei motorral, de ez nyilván teljesen más sztori. Szép emlékeket őrzök Argentínáról, 2014-ben például ötödik lettem, legutóbb pedig, amikor itt versenyeztem, hetedik. A tervet még ki kell dolgozni a hétvégére, de biztos, hogy lesz munka bőven.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)