2024. április 26. 23:41
KezdőlapSuperbikeA brit bajnok szabadkártyával a Superbike világbajnokságon

A brit bajnok szabadkártyával a Superbike világbajnokságon

Tarran MacKenzie, a regnáló Brit Superbike bajnok szabadkártyás lehetőséget kap a világbajnoki szezon másik fordulójában, Assenben.

Egy új név áll majd rajthoz a MOTUL FIM Superbike Világbajnokság rajtrácsán Assenben. Tarran Mackenzie és a McAMS Yamaha a hollandiai helyszínen debütálhat a világbajnokság mezőnyében. A csapat a WorldSBK-specifikus Yamaha YZF-R1-es gépen fogja róni a köröket.

A skót versenyző összesen 13 győzelmet és 34 dobogós helyezést szerzett 2018-as indulása óta a brit bajnokságban. A 2022-es szezonban az ötödik évét fogja megkezdeni a McAMS Yamaha csapatánál. Ezzel az évfordulóval egy időben a csapat és Mackenzie az április 22. és 24. között megrendezésre kerülő hollandiai fordulóban gurulhat pályára a világbajnokságon.

A Yamaha versenyzőjének van már tapasztalata az asseni aszfaltcsíkkal, állt már itt dobogón a brit bajnokságban. Ekkor az első sorból indulva a harmadik helyet szerezte meg. Nem csak MacKenzie, de a csapat is most fog először szerepelni a WSK sorozatban.

Mackenzie elárulta, hogy izgatottan várja a világbajnoki indulást, és így nyilatkozott: „Nagyon izgatott vagyok, hogy Assenben debütálhatok a Superbike-világbajnokságban.  Egészen különleges lesz, hogy ezt csapatommal, McAMS Yamahával tehetem, mivel az elmúlt öt évben náluk versenyzek, és együtt hosszú utat tettünk meg. Nyilvánvalóan sokat kell még tanulnom a motorral és az elektronikával kapcsolatban, de a futóművet jól ismerem, mivel a BSB-motorom nagyon hasonló. Assen egy olyan pálya, ahol imádok versenyezni, 2018-ban, amikor először mentem ott superbike-kal, a dobogón végeztem. A világbajnokságban nagyon magas a színvonal, és alig várom, hogy pályára gurulhassak, és mindent beleadok. Hatalmas köszönetet kell mondanom Steve-nek és a McAMS Yamaha csapatnak, valamint Andreának és mindenkinek a Yamaha Racingnél, hogy ezt lehetővé tették.”

A McAMS Yamaha csapatfőnöke, Steve Rodgers is nyilatkozott a lehetőséggel kapcsolatban: „Alig várjuk, hogy a McAMS Yamaha csapattal szabadkártyásként első alkalommal szerepeljünk a Superbike világbajnokságon. A Raceways már a versenyzés legelső pillanata óta támogatja Tarrant. Láttuk őt fejlődni, egészen odáig, hogy 2021-ben megnyerte nekünk a Brit Superbike Bajnokságot. Az az álma, hogy folytassa a fejlődését, ezért nagyon örülünk, hogy lehetőséget adhatunk neki a Superbike világbajnoki debütálására. A motorjaink már most is nagyon közel állnak a világbajnoki specifikációhoz. A motor és az elektronika nagyon más lesz, és az egész csapatnak keményen kell majd dolgoznia, hogy rövid idő alatt megszokja ezeket. Van néhány nagyon tehetséges emberünk a csapatban, köztük olyanok is, akik nemrég a WorldSBK-ban dolgoztak. Részünkről nincs nyomás vagy elvárás, csak megyünk és meglátjuk, mire leszünk képesek!”

ForrásWSBK