2023. június 03. 22:38
KezdőlapMotoGPRaúl Fernández "most már tudja", mit kell csinálnia

Raúl Fernández „most már tudja”, mit kell csinálnia

- Hirdetés -

Új fázisba ért újonc MotoGP-s szezonjában Raúl Fernández. A spanyol bár nem szerzett pontot, elégedett az „okos” teljesítményével.

Még mindig van két újonc a MotoGP 2022-es mezőnyében, akik még nem tudtak pontot szerezni a szezon első három futamán. Ők Raúl Fernández, valamint Marco Bezzecchi. Fernández egyébként a szezonnyitó katari futam óta folyamatosan egyre közelebb lépdel a pontszerzéshez. Katari 18. és mandalikai 17. helye után legutóbb Argentínában már csak néhány tizedmásodperc hiányzott első megszerzett pontjához a 16. pozícióban.

A kategóriával való ismerkedés után tehát Fernández úgy néz ki, folyamatosan javulni tud. Ennek megfelelően elégedett is az iránnyal, amely felé lépdel.

- Hirdetés -

Csodálatosan tudtam rajtolni, és nagyon jól sikerült az első kanyar is” – lelkendezett Fernández a verseny után. „Aztán megláttam magam mellett Miguel (Oliveirá)t, és úgy gondoltam, vele kell maradnom, hogy tanulhassak tőle, na meg persze a motorunkról. A verseny elején elkövettem néhány hibát, ami miatt sok időt vesztettem. Aztán vettem egy mély levegőt, és arra gondoltam: nyugodtnak kell maradnom. Aztán be tudtam állni egy jó tempóra, és mindent kiadtam magamból.

Fernández tehát új fázishoz érkezett. „Megtanultam, hogy kell teljesíteni egy MotoGP-versenyt. Most már tudom, mit kell csinálnom. Okos versenyt futottam, ami miatt nagyon boldog vagyok. Köszönettel tartozom a csapatnak is, mert nagyszerű munkát végeztek, és megkönnyítették a dolgom. Ne felejtsük el, ez nekem itt Argentínában még mindig csak a második versenyem volt.

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -