2024. április 19. 07:25
KezdőlapSuperbikeNem szakad el teljesen a Superbike-vb-től Haslam

Nem szakad el teljesen a Superbike-vb-től Haslam

Leon Haslam 2022-re elvesztette ülését a HRC-nél, így pedig visszatért a brit bajnokságba. Azért szabadkártyával négy vb-hétvégén is ott lesz.

2018-as brit bajnoki címe után az első WSBK-szezon során Leon Haslam még hatszor dobogóra tudott állni. Azt a szezon végül hetedikként zárta. Ennek ellenére 2020-ra átszerződött a Hondához, ám a HRC színeiben két szezon telt el úgy, hogy egyszer sem végzett az első háromban. Ennek megfelelően nem meglepő módon a Honda leváltotta őt (is), és kiszorult a mezőnyből, majd visszatért a BSB-be.

Legalábbis teljes szezont nem a Superbike-világbajnoki mezőnyben fog futni. Négy szabadkártya erejéig azért a Pedercinivel mégis talált magának csapatot. Haslam és a Pedercini egyébként ismerik már egymást, lévén az angol még 2016-ban náluk teljesítette két futamát abban a szezonban.

Haslam Superbike-világbajnoki (rész)szezonja majd Misanóban kezdődik, ezt követően pedig hazája hétvégéjén szerepelhet, a Donington Parkban. 2021-ben egyébként pontosan itt érte el legjobb eredményét, amikor a Superpole-versenyen negyedik lett. Haslam ott lesz majd Csehországban és Portugáliában is.

Nagyon izgatott vagyok a lehetőség kapcsán” – fogalmazott Haslam. „Ismerem Luciót (Lucio Pedercini, a csapatfőnök – a szerk.) nagyon régóta, sőt, annak idején még versenyeztem is ellene. Néhány éve egy egyszeri szabadkártyás beugrás során mentem már náluk két futamon. Csupa jó emlékem van róluk. Nagyon örülök, hogy most visszatérhetek hozzájuk, remélhetőleg sikerül majd elérni néhány jó eredményt. A fókusz természetesen a brit bajnokságon van, meg kell majd találni, hogy fér a legjobban emellé a négy beugrás.