2024. április 19. 00:38
KezdőlapMotoGPMárquez: Újra bíznom kell a motorban

Márquez: Újra bíznom kell a motorban

Kétséges volt a szereplése, de a nyolcszoros világbajnok, Marc Márquez visszatért, és kész arra, hogy újra meghódítsa Austint.

Összesen 7 alkalommal nyert már ezen a pályán a spanyol versenyző. Kimondhatjuk, hogy Márquezt szinte csak saját maga győzheti le, hiszen az egyetlen olyan texasi futamon, amikor nem nyert, akkor is magától vette el a győzelmet : elesett 2019-ben. Első és legfontosabb számára, hogy maga mögött hagyja az elmúlt heteket, és új erőre kapva, ismét  a csúcsra érjen.

„Figyelembe kell venni, hogy 3 hétre kiestem, ezért nehéz volt a péntek számomra.” – kezdi Márquez, szavait a Speedweek.com idézi.

„El kell felejtenem az indonéz bukásomat, ahogyan az elmúlt heteket is. Amikor láttam, hogy megvan a tempóm, próbáltam egyszerűen jól érezni magam. A szokásos beállításokkal mentem ki a pályára, nem sokat változtattunk a motoron, mert sok kört szerettem volna teljesíteni. Újra hozzá kell szoknom a MotoGP-hez, erre tökéletes volt a péntek, de szombaton már dolgozni fogunk a motoron. Újra meg kell bíznom a versenygépben. Azokkal a beállításokkal kezdtem most, amelyeket az indonéz bemelegítő edzésen is használtunk, amikor elestem. Ez az alapunk. Tökéletesen működtek a téli teszteken, illetve Katarban is. Semmi okunk nincs rá, hogy változtassunk rajtuk. Azonban most kisebb problémába ütköztünk, így muszáj lesz valamit kitalálni. Kicsit árasztó volt számomra megtalálni újra a közös hangot a motorral, de ha ez megvan, akkor tudsz csak tovább fejlődni.”