2024. március 29. 09:40
KezdőlapMotoGPMartin: Nem vagyok esélyes a győzelemre

Martin: Nem vagyok esélyes a győzelemre

A ducatisok előtt le a kalappal: az első 5 rajtkockát az olasz márka képviselői foglalják el. A leggyorsabb pedig nem más, mint Jorge Martin.

Az eddigi futamokat tekintve a spanyol versenyző már két pole pozíciós helyezéssel és két második hellyel büszkélkedhet. Szombattól immár azt is elmondhatja magáról, hogy ő az austini körrekord tulajdonosa.

„Abszolút nem számítottam az első rajtkockára.” – kezdi Martin, szavait a Speedweek.com idézi.

„A harmadik szabadedzésen elszenvedett bukásom után meglehetően frusztrált voltam, a határon mentem, de a köridők nem voltak elég jók. A negyedik szabadedzésen változtattunk egy kicsit a motoron, aminek köszönhetően jobban éreztem magam. Visszahozott az eredeti formámba, és megvolt a kellő rugalmasság is. A leggyorsabb körömet a Q1-ben egyedül futottam, és bíztam abban, hogy ezt a teljesítményt a Q2-re is át tudom vinni. Végül Zarco szélárnyékának köszönhetően sikerült ezt a nagyszerű időt futnom. Egy valóban kihívást jelentő futam előtt állunk. A mezőny eleje nagyon szoros, és el kell, hogy mondjam, nem az enyém a legjobb tempó. Teljesen nyitott a verseny, nem én vagyok a győzelmi favorit. A célegyenesre még találnunk kell valamit, mert azon a részen akadnak még problémák.”