2024. április 19. 02:22
KezdőlapSupersportPontszerzéssel kezdte Sebestyén Peti a Supersport-világbajnokságot!

Pontszerzéssel kezdte Sebestyén Peti a Supersport-világbajnokságot!

Pénteken hivatalosan is kezdetét vette a 2022-es Supersport-világbajnokság, ahol Sebestyén Peti a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével egyedüli magyar résztvevőként versenyez. Technikai problémák és egy kisebb sérülés miatt csak a 17. rajtpozíciót sikerült megszereznie, a versenyen pedig a 14. helyen végzettezzel megszerezve idei első VB pontjait.

Rengeteg problémával kellett szembenéznie Sebestyén Petinek az első aragóniai fordulón. A teszteken adódott gondokat a csapatnak nem sikerült teljes mértékben orvosolni a szombati Superpole-ra és a versenyre sem. A 17. helyről rajtolva Peti egészen a 11. helyig küzdötte fel magát a verseny első felében, amikor Yari Montella esett el közvetlenül előtte. Az ütközés elkerülésével értékes másodperceket veszített. Amikor ismét felzárkózott, a mögötte haladó Hobelsberger is nekiment, így visszaesett a 15. helyig. Végül a 14. pozícióban fejezte be a versenyt.

Fotó: PS56 Team

Rémálomhoz hasonlóan kezdődött ez a szezon, már a hét eleji teszteken éreztem, hogy valami probléma van a motorral, főleg az elektronikával, de csak a pénteki második szabadedzésre sikerült rájönnünk, hogy mi a baj. A Superpoleon sajnos nem jött ki a lépés, a verseny eleje jól kezdődött, de aztán kétszer is ütközésbe keveredtem és ezzel sok helyet és időt veszítettem. Én megteszek mindent, remélem holnapra sikerül megoldanunk a dolgokat és tudok egy sikeresebb versenyt futni.” – mondta el a HUMDA pilótája.

A vasárnapi verseny 12.30-tól kezdődik majd, és az Arena4 TV közvetíti.

Hétvégi menetrend és közvetítések:

Vasárnap:
Warm-up     9:25

Live Timing: www.worldsbk.com

II. Futam 12:30       ARENA 4 TV! ÉLŐ

ForrásPS56 Team