2023. június 07. 14:17
KezdőlapMotoGPTöbbet várt Austintól Bagnaia

Többet várt Austintól Bagnaia

Ugyan a gyenge szezonkezdet után már van két ötödik hely Pecco Bagnaia neve mellett, a ducatis Austinban többet várt magától.

Az austini dobogósok közül háromból két motoros Ducatival érte el a helyezését, így akár Francesco Bagnaia is könnyedén odaérhetett volna valamelyik pódiumos helyezésre. Ehhez képest a gyári Ducati nyergében végül csak ötödik lett, amit a huszonöt éves motoros mindenképp csalódásként értékel.

Sokkal jobb tempóra számítottam magamtól” – idézi Bagnaia szavait a Corriere dello Sport. „Ehhez képest nem hogy támadni nem tudtam, rendszeresen védekeznem kellett. Rengeteget vesztettem kigyorsításokkor.

Innentől kezdve pedig Bagnaia nem tudott mást tenni, minthogy gratulál márka- és honfitársának, Enea Bastianininek. „Tökéletesen bánt a motorral és a gumikkal. Egy normális rajt esetén egyedül Marc Márquez lehetett volna az, akinek egyáltalán esélye van megfogni őt. Meg kell vallani, Marcnak győztes tempója volt. Nézzük csak meg a felzárkózását.

- Hirdetés -

A mezőny visszaérkezik Európába, az olasz szerint Portugáliában sok minden kiderül. „Alapvető fontosságú lesz az, amit Portugáliában mutatunk majd magunkból. Portimaóban kiderül, hol is állunk valójában a többiekhez képest.

A szezon eddigi négy versenyén Pecco Bagnaia egyelőre huszonhárom pontot tudott szerezni. Termasban és legutóbb Austinban ötödik lett, ezek eddigi legjobb eredményei. A tabellán ez egy tizenharmadik helyre elég jelenleg, pontegyenlőséggel Pol Espargaróhoz képest.

A Portugál Nagydíjat két hét múlva rendezik.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)
- Hirdetés -