2024. március 29. 06:02
KezdőlapMotoGPBastianini szerint akár a vb-címért is harcolhatnak

Bastianini szerint akár a vb-címért is harcolhatnak

Talán saját magukat is meglepték a nyitófutamok teljesítményével, Enea Bastianini viszont két győzelem után már jóval magabiztosabban fogalmaz.

Az első győzelem még valószínűleg a meglepetés kategóriája volt Bastianinitől, magának a csapatnak is. Legutóbb Austinban viszont a gresinis már a szezon első duplázója lett azzal, hogy a COTÁ-n is győzni tudott. Egy tulajdonképpen megjósolhatatlan szezon első négy versenyéből tehát ők jöttek ki a legjobban, ezek után pedig a vb-éllovas már jóval bátrabban mer fogalmazni, mint eddig bármikor.

Ez persze még mindig csak négy verseny, és rettenetesen hosszú a szezon” – kezd bele Bastianini. „De óriási a bennünk lévő potenciál. A csapat is jól dolgozik, így azt gondolom, a világbajnoki címért is harcolhatunk majd a későbbiekben.

Ennek a vb-esélynek egy kiváló austini futammal alapozott meg. „Kemény csata volt. A futam első részében nagyon fontos volt, hogy ne pazaroljam el túl sok energiámat. Amikor viszont Álex (Rins) megjött mögém, és előzéssel próbálkozott, úgy voltam vele, itt az ideje nyomni. Aztán pedig szerencsére sikerült megelőznöm Jorgét és Jacket is, majd nyerni tudtam. Fantasztikus.

Enea Bastianini előnye jelenleg öt pont a vb-tabella élén, pontosan a mögötte futamon is másodikként befutó Álex Rins mögött. A szezonnyitó katari hétvégén és a legutóbb aratott győzelme között egy tizenegyedik és egy tizedik helyet találunk az eredményei között.

ForrásCrash.net